13. prosince 2018 • 10:10

Šťastný Kaše slavil tři přesné trefy. Spoléháme na něj, chválil ho kapitán

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle chlapík je jasným příkladem toho, že i když na volbě talentů dostane přednost 204 jiných hráčů, není všem dnům konec. Ondřej Kaše z Anaheimu svým prvním hattrickem v NHL zničil Dallas Stars a po výhře 5:3 byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu. I když zameškal více než polovinu současné sezony, dělí se s osmi góly o třetí místo mezi střelci Ducks. Jeho recept? „Zavřel jsem oči a chtěl trefit bránu," řekl o třetím gólu.



Vážně? Fakt byl tenhle chlapík draftovaný až v sedmém kole? A šlo za ním na řadu už jen pět hráčů? Správně. Navíc je z celého draftu 2014 Kaše s třiatřiceti góly třináctým nejlepším střelcem, a to odehrál jen 134. utkání. Ti nejaktivnější ze stejného ročníku jich mimochodem mají přes 300...

Jenže Kaše se i přes bídnou výchozí pozici osvědčil jako žolík a i když si na něj Ducks kvůli otřesu mozku museli počkat až do 12. listopadu, jsou teď nadšení, že rodáka z Kadaně v sestavě mají. V prvních třech utkáních se rychlík rozkoukával, ale pak nebodoval jen ve třech z následých dvanácti. Naposledy jeho formu odnesl Dallas.

Kašeho výstupní čísla po zápase? Tři branky z pěti střel a bilance + 4. „Bylo to úžasné, jsem hrozně šťasný," dostal ze sebe třiadvacetiletý útočník v šatně a rychle popisoval sladký třetí gól, po kterém led zasypaly kšiltovky. „Zavřel jsem oči a vypálil. Měl jsem prostor, takže jsem zkusil hlavně trefit branku," vysvětlil poté, co trefil skulinku u tyčky Bena Bishopa.

Zastínil tak mimochodem další zajímavé výkony, například 900. bod kariéry domácího miláčka a kapitána Ryana Getzlafa, kterým byla nahrávka na Kašeho druhý gól v zápase. Po něm měl pro šikovného blonďáka dvojnásobný vítěz olympijských her s Kanadou jen samá slova chvály.

„Umí vybojovat puk a rychle s ním něco vymyslet. Můžete bruslit pořád dokola, ale pokud s kotoučem nic nevymyslíte, jen plýtváte energií. V tom odvádí dobrou práci. Navíc si dokáže vytvořit prostor. Spoléháme na něj," řekl pro ocregister.com muž, který byl zvolen druhou hvězdou zápasu.

Tohle všechno ale přišlo až poté, co Ducks prohrávali s texaským týmem 1:3. Pak se kouč Randy Carlyle rozhodl vyřadit z klíčové formace Pontuse Aberga a nahradit ho urostlým Nickem Ritchiem. A tento krok mu zachránil zápas.

VIDEO: Takhle vypadal Kašeho hattrick

„Kaše je ten typ, který svými góly rozhoduje zápasy," liboval si Carlyle, jehož svěřenec má teď v 15 zápasech 14 bodů (8+6). „Pořád někde nahání puk a dává nám energii a teď byl konečně pořádně oceněn," pokračoval vedoucí kalifornské střídačky.

Tomu určitě udělal radost i obránce Brandon Montour, Kašeho velký kamarád, který jako jediný dokázal statisticky české křídlo překonat. Čtyřiadvacetiletý bek ke gólu přidal tři asistence a pět kladných bodů. Přesto i on obdivoval tři branky první hvězdy zápasu.

„Je nebezpečný pokaždé, když vstoupí na led," popsal žurnalistům.

Anaheim tak i díky těmto parádním individuálním výkonům slaví sedmou výhru z posledních osmi bitev a navíc prodloužil vítěznou domácí sérii proti Dallasu. Tým Stars naposledy v Honda Center vyhrál v dubnu 2015. Mezitím si odvezl šest proher...

Střelci z draftu 2014:

1. Pastrňák (Boston) - 285 zápasů, 115 gólů
2. Draisaitl (Edmonton) - 300, 91
3. Ehlers (Winnipeg) - 266, 78
4. Arvidsson (Nashville) - 233, 76
5. Reinhart (Buffalo) - 280, 73
6. Point (Tampa Bay) - 182, 71
7. Larkin (Detroit) - 274, 69
8. Ekblad (Florida) - 338, 60
9. Nylander (Toronto) - 188, 48
10. Bennett (Calgary) - 273, 47
11. Fiala (Nashville) - 171, 40
12. Schmaltz (Arizona) - 169, 33
13. Kaše (Anaheim) - 134, 33
14. Perlini (Chicago) - 161, 33
15. Fabbri (St.Louis) - 138, 31

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Dallas

Góly

Domácí: 06:38. O. Kaše, 36:30. O. Kaše, 50:45. O. Kaše, 52:06. Montour, 53:44. Silfverberg, 59:29. H. Lindholm

Hosté: 26:01. Heiskanen, 28:07. Comeau, 31:20. Radulov

Sestavy

Domácí: Gibson (Ch. Johnson) – H. Lindholm, Montour, Ja. Larsson, Manson, Mahura, Dotchin – Åberg, Getzlaf, O. Kaše – N. Ritchie, Henrique, Sprong – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Street, Rowney, Sherwood.

Hosté: Bishop (Chudobin) – Lindell, Heiskanen, Bayreuther, R. Polák, Hanley, Fedun – Ničuškin, Seguin, Radulov – Ja. Benn, Hanzal, Spezza – D. Shore, Faksa, Pitlick – Janmark, Dickinson, Comeau.

Rozhodčí

Nicholson, Pollock – Cameron, Gawryletz

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

16 810 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud