13. prosince 2018 • 23:30

Možní soupeři pro Slavii a Plzeň? Chelsea, Inter i Vaclík, nebo Čech

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojice českých zástupců si zahraje evropské poháry i na jaře! Slavia v Evropské lize uhájila druhé postupové místo, plzeňská Viktoria se do této soutěže přesunula díky třetí příčce ve skupině Ligy mistrů. Své další soupeře se Pražané i Západočeši dozvědí až při pondělním losu, už teď je ale jasné, na které kluby mohou narazit. Přijede do České republiky v únoru další evropský gigant?



V osudí tzv. play-off Evropské ligy bude celkem dvaatřicet týmů a systém nasazení je poměrně jednoduchý. Dvanáct vítězů skupin EL patří mezi nasazené celky, mužstva z druhých míst budou nenasazené.

Možní soupeři pro Slavii a Plzeň:
Villarreal 
Salzburg 
Zenit Petrohrad (jen Plzeň)
Dinamo Záhřeb 
Genk 
Arsenal
Frankfurt 
Dynamo Kyjev 
Chelsea 
FC Sevilla 
Leverkusen 
Betis Sevilla 
Neapol 
Benfica Lisabon 
Inter Milán 
Valencia 

Dále je doplní osmička silných klubů, které obsadily třetí příčku ve skupině Champions League. Čtveřice mužstev s větším bodovým ziskem bude nasazená, druhá čtyřka nikoliv. Plzeň získala sedm bodů, čímž těsně spadla do druhé skupiny, nenasazená je pro los také Slavia.

A s kým se tedy česká dvojice může na jaře utkat? V osudí rozhodně čekají zvučná jména. Namátkou anglické velkokluby Chelsea a Arsenal s Petrem Čechem nebo italské duo Neapol, Inter Milán. Ve hře je také španělská FC Sevilla, kde se český brankář Tomáš Vaclík po letním příchodu vypracoval v jednu z opor týmu.

Příznivou vzdáleností by pro české fanoušky určitě byly atraktivní možné výjezdy do Frankfurtu, Leverkusenu či Salzburgu.

Slavia si také může zopakovat vyhrocený souboj s Dynamem Kyjev, které ji v létě vyřadilo v předkole Ligy mistrů. Na rozdíl od Plzně „sešívaní“ naopak mají jistotu, že určitě nenarazí na Zenit Petrohrad, s nímž se utkali už ve skupině.

Losování se uskuteční ve švýcarském Nyonu v pondělí 17. prosince (13.00).

Další nenasazené týmy:
BATE Borisov, Celtic Glasgow, Fenerbahce Istanbul, Krasnodar, Lazio, Malmö, Olympiakos Pireus, Rapid Vídeň, Rennes, Sporting Lisabon, Curych, Bruggy, Galatasary Istanbul, Šachťar Doněck

Plzeňská euforie! Limberský a spol. naskákali na Horvátha v přímém přenosu
Video se připravuje ...

Chorý po životním gólu: Nic jsem nedokázal vnímat, byl jsem mimo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud