Podle bývalého moderátora televizních novin Jana Tuny k incidentu došlo ve čtvrtek v noci, na firemním vánočním večírku v klubu SaSaZu. Měl dostat namláceno od člena ochranky, když si šel na pódium vyžádat písničku na přání. Vedení klubu se od události distancovalo a bezpečnostní agentura jeho vyjádření zpochybnila.

Kamerové záznamy podle Tuny nejsou k dispozici. O ty ale může zažádat pouze Policie ČR, která k incidentu nebyla přivolána.

Největším problémem v celé kauze je fakt, že se k nám informace o údajném útoku dostala až o 4 dny později. Proto je teď problém prověřit si situaci na kamerových záznamech. Chci vzniklou situaci řešit profesionálně a objektivně, takže jsme svolali na sobotu schůzku veškerých pracovníků, kteří měli s událostí co do činění a v pondělí budeme vydávat oficiální prohlášení. V tuto chvíli je totiž všechno zatím pouze spekulace," prozradil Blesku exkluzivně jednatel bezpečnostní agentury Vladimír Suchánek.

„Jestli podáme trestní oznámení, se teprve uvidí. Pan Tuna přišel s trestním oznámením jako první, my se pouze bráníme. Kdyby nás to poškodilo u klientů, tak ano," dodal Suchánek.

Klíčová budou svědectví samotných účastníků onoho večírku. Po údajném útoku ochranky se o Tunu postarala náhodná účastnice večírku Adéla, která se s ním dříve neznala. Ta se Blesku svěřila s tím, co viděla.

Neviděla jsem žádný útok. Stála jsem totiž venku s kolegy ve stanu. Najednou jsem ale viděla, jak se tam objevil Jan Tuna. Držel se za tvář a schovával se za stanem, aby ho kolegové neviděli." popisuje, co se stalo.

Byla tam tma a nikdo si ho nevšímal. Přistoupila jsem k němu a viděla jsem kousek odtržené tváře. Byl v šoku a působil otřeseně, opilý mi ale nepřipadal. Stál rovně, v klidu a snažil se komunikovat. Kapesníkem jsem se snažila mu krvácení zastavit. Pak jsme šli zpátky do klubu pro led. Bylo tam strašně moc lidí, tak jsem ho posadila na jediné volné místo, na židli u kabátů. Ptala jsem se ho asi desetkrát, jestli nechce zavolat záchranku, ale odmítl. Bylo pro mě důležité, abych věděla, že bude v pořádku," shrnula celou situaci Klára, které Jan Tuna přezdívá jako anděl strážný.

Fotogalerie
35 fotografií