Sony zahájilo prodej speciálního balíku PlayStation VR s českou hrou Beat Saber

saberpsvr

Beat Saber se stal nedávno součástí speciální balíčku společně s konzolí Sony Playstation 4

0Zobrazit komentáře

V posledních měsících je o Česku ve spojitosti s virtuální realitou hodně slyšet. Svou zásluhu na tom má především VR hra Beat Saber od českého vývojářského studia Beat Games, jež vedou Jaroslav Beck, Ján Ilavský a Vladimír Hrinčár. Jde totiž o jednu z nejlépe prodávaných VR her současnosti, o čemž přesvědčil již první týden prodeje, kdy se prodalo 53 tisíc kopií. V té době byl nicméně Beat Saber k dispozici pouze na PC platformě, až v černu bylo oznámeno vydání na konzoli PlayStation a v průběhu minulého měsíce se tam hra finálně objevila.

Japonský gigant Sony tradičně nabízí ke svým konzolím různé speciální balíčky a jinak tomu není ani v případě PlayStation VR. Speciální set pro virtuální realitu standardě obsahuje VR brýle, dva pohybové ovladače, kameru a obvykle také dvě hry v různých variantách. V poslední edici, která se dnes začala prodávat, je pak vůbec poprvé k dispozici česká VR hra – právě zmíněný Beat Saber.

beatsaber

Úspěšný počin československých vývojářů doplňuje hru Borderlands 2 VR a společně s ní se začíná postupně prodávat na jednotlivých trzích. Start proběhl v USA, kde je celý bundle k dispozici za 350 dolarů, tedy necelých 8 tisíc korun. V Česku se prozatím edice s Beat Saberem a Borderlands 2 VR neprodává, ale objednat si ji lze i ze zahraničí – konkrétně například z Amazonu, kde se všemi poplatky a dopravou vychází na 492 dolarů, tedy zhruba 11 200 korun.

V případě, že by někdo nechtěl utrácet za dovoz PlayStation VR do Česka, může si samozřejmě koupit standardní, běžně dostupnou edici, a k ní samostatně hru Beat Saber. Na PS Store se Beat Saber prodává samostatně za 819 korun. Nutno dodat, že ani v edici PSVR hráči nedostanou fyzický nosič, ale pouze kód ke stažení digitální kopie, což platí i pro druhou zmíněnou hru v balíku.

pichai

Přečtěte si takéŠéf Googlu Sundar Pichai: Pracovali jsme na samostatném vyhledávači pro Čínu. Nevylučuji, že se tam vrátímeŠéf Googlu Sundar Pichai: Pracovali jsme na samostatném vyhledávači pro Čínu. Nevylučuji, že se tam vrátíme

Platforma PlayStation VR je aktuálně jednou z nejjednodušších možností, jak dostat hráče bez pokročilé technologické znalosti k virtuální realitě. Ne všichni mají totiž dostatečně silný počítač na to, aby na něm spustili Oculus Rift či některé z alternativních VR zařízení. PSVR má k dispozici aktuálně něco přes 200 titulů, včetně áčkových her jako Gran Turismo Sport, Resident Evil VII: Biohazard či Star Wars Battlefront.

Foto: Sony

Diskuze (0)

Novinka

Anonym