Hlavní obsah

Co to máte na sobě? třeštili novináři oči nad perfektně sladěným Pastrňákem

Boston/Praha

Je k nezastavení. Čtvrteční výhru svého Bostonu 3:1 nad Anaheimem v NHL režíroval český hokejový útočník David Pastrňák gólem a dvěma asistencemi a po utkání byl tradičně v obležení novinářů. Ty však nezajímal jen výkon havířovského rodáka na ledě, ale i netradiční oblek s kravatou, ve kterém se 44 kanadskými body nejproduktivnější hráč Bruins na utkání dorazil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista David Pastrňák.

Článek

Speciální vánoční obleky na sebe navlékli všichni hokejisté Bostonu a byl to vskutku zajímavý pohled. I na Pastrňáka, jemuž k sobě ladily sako, kravata i kalhoty.

„Co to mám na sobě? Je to jednoduché. Modrá kravata, na které je sněhulák. Mám sněhuláky rád," rozchechtal se Pastrňák po vítězném v zápase v šatně.

Pochopitelně měl důvod mít skvělou náladu. Vždyť Anaheheim dokázal Boston porazit po předchozích devíti prohrách ve vzájemných duelech. Poslední triumf Medvědů se datoval na 21. října roku 2013.

Nyní je hororová série u konce. I díky dvěma Čechům. Kromě tříbodového Pastrňáka zazářil i David Krejčí, jenž ve 46. minutě po parádní přihrávce svého krajana zvyšoval na 3:0. A pro rodáka ze Šternberku šlo o jubilejní 600. bod v NHL, což se před ním v dresu Bostonu podařilo jen devíti hokejistům.

„600 bodů je pěkné číslo. Měl jsem štěstí na skvělé spoluhráče, i oni na tom mají velkou zásluhu," říkal se svou tradiční skromností Krejčí, který bodoval už v osmém utkání v řadě.

Elitní útočná formace Pastrňák, Krejčí, Marchand nasbírala z posledních sedmi zápasů, v nichž nastupuje pohromadě, dohromady 10 gólů a 36 bodů. Spolupráce funguje, přesto má trenér Bruce Cassidy zamotanou hlavu.

A to kvůli Patrici Bergerenovi, jenž kvůli zranění vynechal posledních šestnáct zápasů. Nyní už je zdravotně fit a o víkendu by se měl vrátit do sestavy. Jenže na jaké místo? Vrátí jej Cassidy k Pastrňákovi s Marchandem, kterým to před Bergeronovým zraněním tolik klapalo? Nebo v první formaci ponechá Krejčího?

„Jsem opravdu šťastný, že to není úkol pro mě," směje se Pastrňák „Fakt nevím, co víc k tomu říct. Oba jsou to skvělý hráči, takže nepřemýšlím o tom, s kým nastoupím příště," dodává dvaadvacetiletý útočník.

„Bude to těžké rozhodnutí, pochopitelně ale vítáme, že je Bergy zpátky. Ať už se rozhodneme jakkoli, nebude to špatné. Tak na to nahlížím. Ať už do první lajny pošleme Kreche, nebo Bergyho, budeme jako tým lepší," je ujištěný Cassidy.

Reklama