Pastrňák zazářil gólem a dvěma přihrávkami, Voráček má v NHL už 600 bodů

David Pastrňák se v odpoledním utkání NHL podílel gólem a dvěma asistencemi na vítězství hokejistů Bostonu 5:2 nad Nashvillem. Jakub Voráček dosáhl jubilejního 600. bodu.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák byl za 3 body vyhlášen 3. hvězdou zápasu

David Pastrňák byl za 3 body vyhlášen 3. hvězdou zápasu | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Nejproduktivnější Čech v zámořské soutěži si všechny tři body připsal v poslední třetině, do které vstoupily týmy za stavu 1:1. V 55. minutě český útočník zvýšil 23. gólem v sezoně už na 4:2.

Český útočník Pavel Zacha po třinácti zápasech opět skóroval v NHL

Číst článek

Pastrňák byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, přednost před ním dostali spoluhráči, jimž před vlastním střeleckým úspěchem přihrál v přesilových hrách na góly.

Druhý muž zápasu Brad Marchand měl stejnou bilanci jako Pastrňák, hlavní postavou byl Patrice Bergeron, který při návratu do sestavy po zranění a 16 zápasech dal dva góly a na jeden přihrál.

Druhou trefou v utkání na začátku třetí třetiny po Pastrňákově asistenci zakulatil třiatřicetiletý centr počet branek v NHL na 300.

Třetí tým Západní konference Nashville prohrál počtvrté za sebou, Bruins naopak potřetí v řadě triumfovali.

Philadelphia sice prohrála na domácím ledě 3:4 s Columbusem, Jakub Voráček se ale zapsal do statistik víc než jednou asistencí. Přihrávkou na Van Riemsdykův gól završil svou šestou stovku bodů v NHL. 

NHL:
Boston - Nashville 5:2 (1:0, 0:1, 4:1)
Branky: 16. a 42. Bergeron (na druhou Pastrňák), 52. Marchand (Pastrňák), 55. Pastrňák, 59. Kuraly - 14. Johansen, 50. Turris. Střely na branku: 32:30. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Marchand, 3. Pastrňák (všichni Boston).

Philadelphia - Columbus 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
Branky: 20. Couturier, 28. Varone, 59. Van Riemsdyk (Voráček) - 30. a 34. Atinson, 16. Werenski, 40. Panarin. Střely na branku: 37:19. Diváci: 19.311. Hvězdy zápasu: 1. Atkinson, 2. Panarin, 3. Bobrovskij (všichi Columbus).

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme