Test digestoří 2019

Sdílejte

Publikováno v časopise 1/2019

Nejjednodušší digestoř si můžete pořídit už za tisícovku. Zbaví vás ale skutečně mastnoty, vlhkosti a pachů při vaření? Náš test 11 podvěsných modelů ukázal, že v této kategorii zázraky čekat nemůžeme. Kromě toho jsme do laboratoře poslali i čtyři mnohonásobně dražší svislé zabudované digestoře – a musíme říci, že tak špatné výsledky jsme skutečně nečekali.

Nově otestované komínové digestoře na webu

Na dtest.cz/digestore naleznete kromě závěrů současného testu také nové výsledky komínových modelů, které jsme otestovali v posledním roce. Od roku 2014 používáme pro veškeré typy digestoří stejný testovací program, takže jsou výsledky jednotlivých modelů plně srovnatelné.

Digestoř může být v kuchyni nedocenitelný pomocník. V ideálním případě vás zbaví vás vlhkosti unikající z bublajících hrnců, mastnoty z pánve při smažení i všemožných zápachů při přípravě pokrmů. Stejně tak ale může jít o zbytečný spotřebič, který vám bude při vaření jenom překážet, rámusit a využijete ho leda jako extra osvětlení nad plotnou.

V testech digestoří proto podle příslušné technické normy ověřujeme, zda si odsavače par na našem trhu poradí se základními úkoly, které od nich očekáváme. Jde zejména o odstranění vlhkosti, mastnoty a zápachů z vaření. Kromě toho měříme i jejich hlučnost a hodnotíme obsluhu či řemeslné zpracování přístrojů. Dopředu můžeme prozradit, že dobře si vybrat není jen tak.


Testované výrobky - komínové digestoře (porovnat)

Databáze testovaných výrobků

Digestoře 2014–2019 (53 výrobků)
poslední aktualizace: 28.12.2018


Přihlásit