Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je to tak! Lamborghini Huracán už čeká facelift. Příchod potvrzují první snímky

David Bureš
Diskuze (0)
Možná se to ani nezdá, ale od premiéry Lamborghini Huracán uběhlo už pět let. Je tak nejvyšší čas na jeho modernizaci.

Lamborghini možná nepatří mezi největší automobilové výrobce světa, přesto mají v Sant‘ Agatě napilno. Loňský rok byl ve znamení zahájení prodeje SUV Urus, od kdy se řeší, jak co nejrychleji předat co nejvíce aut zákazníkům. Vedle toho se pracuje na nástupci Aventadoru, chystaného pro příští rok, a hybridním superautu s interním označením LB48H. A nezapomíná se ani na babylambo.

Desetiválcový Huracán byl světu představen již v prosinci 2013 jako nástupce úspěšného Gallarda, a tak je nejvyšší čas na facelift. I ve světě supersportů je nutné reagovat na konkurenci a vozy modernizovat.

Lamborghini už na letošní příchod inovovaného Huracánu láká, prostřednictvím speciální aplikace pro klienty značky zveřejnila jeho první snímky. Neukazují však moc, jsou to jen detaily karoserie, na nichž se objevuje část přídě a jeden z chladicích otvorů.

Dřívější špionážní snímky přitom naznačují, že se hodně změní také kabina vozu. Lamborghini totiž bude následovat dnešní trend a na středový panel vozu usadí rozměrnou dotykovou obrazovku. Vertikálně orientovaný displej prvně prezentovaný v modelu Centenario nahradí současné řešení s množstvím konvenčních tlačítek.

To ale nebude vše, očekává se také nárůst výkonu motoru. Všechny nabízené verze by si mohly polepšit o 10 koní. Má jít jen o ladění spalovacího motoru, elektrifikace má být užita až u nástupce Huracánu. Možností jsou také úpravy na podvozku.

Modernizované Lamborghini Huracán se světu představí během letošního roku, možností je třeba premiéra na březnovém autosalonu v Ženevě. Postupně budou modernizovány všechny varianty, jak kupé, tak otevřený Spyder, jak základní zadokolka, tak dražší čtyřkolka, stejně jako přiostřené Performante.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme