Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rallye Dakar 2019: Klymčiw po vážné nehodě tentokrát jako reportér

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Jedenačtyřicátý ročník slavné soutěže už klepe na dveře a tým Klymčiw Racing se postupně slétává na místo dění v Peru. Manažer Ondřej Klymčiw se již pustil do práce reportéra, natočil několik rozhovorů a nyní čeká na závodníky svého týmu.

Jen pár dní zbývá do startu 41. ročníku rallye Dakar. Do Jižní Ameriky se tým vydal v několika skupinách a postupně se 3. ledna 2019 všichni sešli v prvním bivaku. Dlouhou cestu přes oceán má za sebou také Ondřej Klymčiw, který bude letos na Dakaru působit v pozici manažera týmu, mechanika a reportéra týmu a České televize. Ondra po příletu okamžitě začal s interview a jako prvního vyzpovídal francouzského motocyklového jezdce Xaviera de Soultraita.

„Probírali jsme jeho závodní strategii. Letos se chce vydat rozumnější cestou a vyčkat na chyby ostatních. Samozřejmě, že bude závodit, ale nepožene se jako blázen. Zároveň mluvil o tom, že na motorky čekají tratě, kde den předem jezdila auta. To je extrémně nebezpečné a on proti tomu bojuje, aby se to neopakovalo. To z důvodu, že cesty jsou rozbité a to přináší zvýšené riziko pádů. Mluvil jsem také s Alešem Lopraisem, který to řekl jasně: přijel závodit, ale hlavně kvůli radosti z jízdy a ne výsledku. Uvidí se, jak vše dopadne v cíli,“ dodal Ondřej Klymčiw během během krátkého volna mezi přípravami na další den a reportáže.

Na to také navázal a promluvil o programu následujících dní: „Přiletěla také manželka Tereza spolu s Petrem Vlčkem, Skyler (Howes) a Garret (Poucher). Na místě je také Gábina Novotná z Indigo Racing a tím pádem bude tým Klymčiw Racing kompletní. Ve čtvrtek ráno nám otevřou přístav, kam se chystáme přijet brzy, abychom byli mezi prvními ve frontě. Chceme se co nejdříve dostat do bivaku, umýt a dotankovat auta a jít nakoupit. V pátek nás čekají technické a administrativní přejímky, kdy motorky odevzdáme do uzavřeného parkoviště. Času už moc není. Kromě toho jsme pozvaní na ambasádu, kam půjdu hlavně poděkovat za to, jak se minulý rok starali o mou rodinu, když jsem ležel v nemocnici.“

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)