Hlavní obsah

Boží Dar vyhlásil kalamitní stav

• Aktualizováno

Město Boží Dar na hřebenu Krušných hor v pátek kvůli neustávajícímu sněžení vyhlásilo kalamitní stav. Problémy způsobují neukáznění řidiči. Do města se nyní dostanou pouze obyvatelé a lidé, kteří mají ubytování ve městě s parkováním. Kalamitní stav zůstane vyhlášen minimálně do pondělí.

Kalamitní situace na Božím DaruVideo: Novinky

 
Článek

O rozhodnutí vyhlásit kalamitní stav v pátek informoval starosta a senátor Jan Horník (STAN).

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

S odklízením sněhu na Božím Daru pomáhají i hasiči

„Na odstraňování sněhu ze silnic vedoucích do osad Ryžovna a Zlatý Kopec silničáři usilovně pracují s tím, že tyto silnice se budou udržovat průjezdné pouze pro vozidla místních obyvatel, zásobování a IZS. Pro ostatní vozidla je a bude minimálně do pondělního dopoledne vjezd zakázán,” upřesnil starosta nejvýše položeného města v České republice.

Sníh na KlínovciVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Město bylo v uplynulých dnech částečně nedostupné kvůli nemožnosti udržet sjízdné přístupové komunikace. Silničáři dopravu zajišťovali pouze pro místní a autobusy, kterým jednou za čas protáhl cestu sypač.

Foto: KSÚS Karlovarského kraje

Situace ze silnice nad Božím Darem. V horní části obrázku je vidět sníh vytvářející bílou tmu.

Meteorologové v pátek varovali, že na horách může o víkendu připadnout dalších až 50 centimetrů sněhu a hrozí tvorba závějí. [celá zpráva]

Kalamitní stav platí od čtvrtka i v Jablonci nad Nisou. [celá zpráva]

Vyhlášení kalamitního stavu umožňuje obcím nedodržet běžná pravidla pro údržbu veřejných komunikací. Vyhlašuje se v situaci, kdy přírodní podmínky, například sněžení, výrazně zasahují do běžného života většího počtu obyvatel.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Odklízení sněhu na Božím Daru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám