Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce loni prodal rekordní počet vozů

ČTK
Diskuze (1)
Britskému výrobci luxusních aut Rolls-Royce Motor Cars stoupl v loňském roce prodej o 22 procent na rekordních 4107 vozů. Přispěl k tomu zájem o novou, osmou generaci modelu Phantom a prudký růst poptávky v Číně. Uvedla to automobilka.

Proti předchozímu rekordu z roku 2014 byl prodej vyšší o pět procent.

Rolls-Royce vyváží 90 procent své produkce. Firma uvedla, že prodej rostl ve všech regionech. V Číně prodej stoupl o více než 40 procent a na celkovém prodeji měla země podíl 20 procent. Největším regionem zůstal americký kontinent, který měl na celkovém prodeji podíl 30 procent. Británie měla na celkovém prodeji podíl zhruba deset procent.

Automobilku vlastní německý výrobce luxusních aut BMW. Firma, která je stará 115 let, má zhruba 2000 zaměstnanců, uvedla BBC.

Příznivá zpráva od automobilky přichází v době obtížného stavu britského automobilového trhu. Prodej aut v Británii loni prudce klesl a snížila se také výroba pro vývoz, uvedl britský automobilový svaz SMMT.

Generální ředitel automobilky Torsten Müller-Ötvös upozornil, že vozy automobilky jsou luxusní zboží a kupují je klienti, kteří mají ve své garáži více vozů a nepotřebují je pro běžnou denní přepravu "z místa A do místa B". Více než 90 procent prodaných vozů je také upraveno podle osobního přání majitele, takže jsou prakticky unikáty. Müller-Ötvös nicméně připustil, že i Rolls-Royce je ovlivněn změnami nálad spotřebitelů a není imunní vůči recesím, takže musí pečlivě sledovat, co se děje ve světě.

ČTK
Diskuze (1)

Doporučujeme

13. 1. 2019 11:15
Vyrobce
Britsky vyrobce ... haha

Pro RR dikybohu nemecka automobilka - britsti vyrobci predvedli v 70 a 80 letech jak jim jde vyrabet auta