Hlavní obsah

Jak co nejrychleji získat zpět štíhlý pas a svůdné bříško

Novinky, das

Zbavit se tuku v oblasti břicha patří mezi nejčastější přání, která vedou ženy po Vánocích k hubnutí. Ke štíhlému pasu a vyrýsování břišních svalů ale pouhé diety nestačí. Je k tomu zapotřebí i pravidelné cvičení. Profesionální trenérka Nikola Bartáková pro vás připravila sestavu velmi efektivních cviků, které vám pomohou dosáhnout svůdného bříška i v domácím prostředí.

Cviky pro štíhlý pas a svůdné bříškoVideo: Novinky

 
Článek

Břišní oblast obsahuje několik svalových partií. Je zde přímé břišní svalstvo, které se dělí na horní a dolní část, šikmé břišní svalstvo, které ovlivňuje šířku pasu, a hluboké stabilizační svaly, které se nazývají „core“.

Aby člověk dosáhl kýženého dokonalého bříška, je potřeba procvičovat všechny části břišního svalstva. A proto je zcela zásadní použít více cviků, které jsou na jednotlivé části zaměřeny. Ve videu naleznete cviky na všechny z nich.

Zcela zásadní je ale jejich správné provedení. Hleďte tedy na kvalitu, ne na kvantitu.

Doplňkové činnosti

K posílení břišní stěny může pomoci i osvědčená masáž břicha - dlaní ve směru hodinových ručiček. A pak také dýchání do břicha - vše zintenzivníme, pokud budeme dělat prudké krátké nádechy a výdechy.

Na někoho přímo zázračně působí i zábaly břicha. Směs z éterických olejů rozmarýnu, citronu a levandule (vždy jen deset kapek od každého) se přidá do 50 ml olivového oleje. Do mísy s horkou vodou se nalije asi pětina oleje.

Namočený a pečlivě vyždímaný ručník se přiloží na břicho a zakryje vlněnou dekou. Po půlhodině klidného relaxačního ležení se procedura zakončí teplou a na závěr chladnější sprchou.

Důležitý jídelníček

Chcete-li dosáhnout skutečně co nejlepších výsledků, je zapotřebí zaměřit se i na jídelníček a dostatečný pitný režim. Kromě snížení množství sacharidů a naopak navýšení zkonzumovaných bílkovin je důležité hlídat poměr mezi draslíkem a sodíkem.

Sodík, který je obsažen v kuchyňské soli, na sebe váže v těle vodu a způsobuje otoky. Naproti tomu draslík umožňuje vylučování vody z těla. Proto omezte solení a zvyšte spotřebu draslíku, který je obsažen např. ve fazolích, čočce, banánech, špenátu nebo kuřecím mase.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám