Fair play víc než výsledek. Šoltys pomáhal soupeřům, sám přišel o všechny naděje

Radek Vičík Radek Vičík
15. 1. 2019 17:53
Sedmá etapa znamenala konec nadějí Martina Šoltyse na životní výsledek na Rallye Dakar. Posádka Tatry v barvách Buggyry musela přečkat chladnou noc v dunách a ráno kvůli husté mlze a pomoci převráceným soupeřům nestihla start úterní etapy.
Martin Šoltys v Tatře týmu Buggyra.
Martin Šoltys v Tatře týmu Buggyra. | Foto: Buggyra

Šoltys a jeho parťáci v autě se museli uprostřed pouště vypořádat s opravou vozu. Ta se protáhla a v noci byla jízda obrovským dunovým polem životu nebezpečná. Posádka tak přespala ve výšce téměř 1500 metrů nad mořem a do bivaku zamířila až v úterý ráno peruánského času.

Cestu jí však komplikovala extrémně hustá mlha, navíc Šoltys sportovně pomáhal postavit na kola dva nabourané soupeře.To všechno znamenalo, že nestihl limit startu do osmé etapy a na Dakaru končí. V průběžném pořadí kamionů přitom Tatře s číslem 515 patřila výborná sedmá příčka.

"Musím říct, že pořadatel se na letošním ročníku rozhodně vyřádil, protože jdeme pomalu z extrému do extrému. Je skoro půlnoc, před chvílí dorazil do bivaku Martin Kolomý," připomněl manažer týmu Jan Kalivoda trable dalšího jezdce Buggyry. Tomu praskla tyč řízení, která prorazila olejovou vanu.

 

Právě se děje

Další zprávy