Hlavní obsah

Čerpadlářka zemřela kvůli pár tisícům, zastřelil ji přes dveře

– Praha • Aktualizováno

Kriminalisté ve středu odpoledne na tiskové konferenci potvrdili, že pachateli loupežného přepadení benzínové pumpy u Nelahozevse, při němž zemřela čerpadlářka, jsou dva muži - 32letý střelec a jeho 26letý spolupachatel. Vrahovi hrozí 15 až 20 let, případně výjimečný trest, lupiči až 10 let. Z pumpy si pachatelé odnesli 13 tisíc korun. Policie podala návrh na vzetí do vazby.

Kriminalista Aleš Pavlík k podezřelým z vraždy čerpadlářkyVideo: Novinky

 
Článek

Dvojici podezřelých zadržela zásahová jednotka v noci na úterý na Mělnicku. „V 18:10 v pondělí večer byl zadržen 26letý muž v Kralupech nad Vltavou, kolem 22. hodiny pak ve Vojkovicích na Mělnicku 32letý muž,” uvedl na tiskové konferenci vedoucí Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plukovník Aleš Pavlík.

Dodal, že na čerpadlářku střílel přes dveře 32letý muž, zatímco ten mladší sebral pokladnu se zhruba 10 tisíci korunami a cigarety za tři tisíce. Oba muži mají podle policistů za sebou kriminální minulost, jeden z mužů je vícekrát trestaný. Policisté podali podnět na vzetí obou mužů do vazby, s čímž státní zástupce souhlasil a o návrhu bude ve čtvrtek rozhodovat soud v Mělníku.

Pavlík uvedl, že kriminalisté nejprve pracovali s verzí, že jedním z pachatelů může být žena. Následně ale díky výslechu svědků i těch s kriminálním pozadím zjistili, že podezřelými jsou dva muži, které v pondělí večer zadrželi.

Policisté si pochvalovali kvalitu záznamů z bezpečnostních kamer i spolupráci veřejnosti. „Dostali jsme 300 poznatků,” uvedl Pavlík. Spekulace o tom, zda jeden z pachatelů udal druhého kvůli malému výnosu z loupeže, kriminalisté nechtěli komentovat. Stejně tak nechali bez odpovědi dotaz, zda se našla vražedná zbraň.

Muž, kterého policisté podezírají ze střelby na čerpadlářku, držel podle kriminalistů zbraň nelegálně.

Foto: Facebook

Podezřelí David Š. a Ivan H.

Policisté na úvod tiskové konference dali přednost statistice nehodovosti. Vražda a přepadení benzinové stanice se staly na začátku loňského prosince, od té doby policie pátrala po dvojici lidí, kterou zachytily bezpečnostní kamery.

Podezřelé zadržela zásahová jednotka ve Vojkovicích na Mělnicku a v Kralupech nad Vltavou. V případě obžaloby by podezřelým hrozilo před soudem 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. [celá zpráva]

Osmapadesátiletou ženu podle vyšetřovatelů usmrtila dvojice střelbou přes zavřené dveře, ačkoliv se prodavačka nebránila a chtěla se spíš schovat, přičemž utekla do zadní místnosti čerpací stanice. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení čerpací stanice na MělnickuVideo: Policie ČR

Podle policie si dvojice zachycená bezpečnostními kamerami odnesla z pumpy pokladnu a cigarety.

Foto: Mapy.cz

Místo přepadení na benzinové stanici s místy, kde policisté zadrželi podezřelé

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám