Hlavní obsah

Písečné bouře, krupobití, sněžení i lijáky. Středomoří bičují meteorologické extrémy

Vlna špatného počasí ve středu přinesla do částí východního Středomoří písečnou bouři, krupobití, sněžení i silné deště. V egyptském hlavním městě Káhiře zatemnil nebe oranžový mrak, chodci si zakrývali tváře před poryvy větru, který místy dosahoval rychlosti 50 kilometrů v hodině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Káhiru zasáhla prachová bouře a silný vítrVideo: AP

 
Článek

Větry unášející velké množství písku bičují také Izrael, Západní břeh Jordánu a Pásmo Gazy. U Tel Avivu padaly také kroupy a podle meteorologů má k večeru dorazit do Jeruzaléma sněhová bouře. Šlo by o první sníh v tomto městě po několika letech.

Místní policie se připravuje na uzavření hlavních silnic a mnoho škol i univerzit se ve středu rozhodlo předčasně ukončit výuku.

Ve vyšších polohách v hornatém severu židovského státu sněží již nyní. Prudké lijáky tam místy proměnily silnice v řeky bahna a uvěznily několik aut. V Gaze se rybáři museli kvůli nepřízni počasí vrátit do přístavů.

V Libyi zapříčinily deště a silný vítr v kombinaci s nízkými teplotami zvýšenou spotřebu elektrické energie, která přetížila rozvodovou síť a způsobila výpadky dodávek proudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám