Hlavní obsah

Kvitová v Melbourne baví. Vítězný míček zahrála pravou rukou

Tenisový svět žasne a může za to Petra Kvitová. Levoruká česká hvězda totiž ve druhém kole Australian Open vytáhla zázračný úder. Pod tlakem zahrála pravou rukou a zaskočila rumunskou soupeřku Irinu Beguovou. Fanoušci zírali s otevřenou pusou a zároveň nadšeně aplaudovali.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Výhra ve dvou setech. Petra Kvitová si po čtyřech letech zahraje na tenisovém Australian Open třetí kolo.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová postoupila do 3. kola Australian Open

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová hodnotí zápas Australian Open

Kvitová vedla už 3:0 a 30:0, Rumunka se však nevzdávala. Vyslala směrem ke Kvitové tvrdý a přesný bekhend, který česká tenistka z rohu kurtu vybrala jen s vypětím sil. Nahrála jím ale soupeřce, která rychle přešla na síť. Beguová následně zahrála do protipohybu Kvitové, ta však nezazmatkovala a ukázala svou třídu. V běhu si rychle přehodila raketu do pravé ruky a míček dokázala neskutečným způsobem odehrát.

Na lob české tenistky 181 centimetrů vysoká Rumunka nedosáhla, a tak Kvitová mohla díky své pohotové reakci slavit fiftýn a později i hladkou výhru a postup do 3. kola Australian Open. "Reagovala jsem instinktivně. Byla to náhoda," odpověděla na dotazy novinářů. Nečekaným úderem jen potvrdila, v jak báječné formě na startu sezony hraje.

Reklama