Hlavní obsah

Panovačná slovenská starostka zůstala sama, téměř všichni zastupitelé odstoupili

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Čtyři z pěti obecních zastupitelů ve východoslovenské obci Fekišovce v okresu Sobrance složili funkce. Stalo se tak několik dní po propuknutí skandálu kolem zveřejněného videa, na němž je vidět arogantní chování Miloslavy Fedorové na úvodním zasedání zastupitelstva.

Foto: Youtube Obec Fekišovce

Ustanvující zasedání obce Fekišovce

Článek

Odstupující obecní zastupitelé odůvodňují svůj odchod zvýšeným napětím v obci po zveřejnění zmíněného videa. „Paní starostka s námi o vzniklé situaci nekomunikovala. Výrazně se zvýšilo napětí v obci. Pro uklidnění situace a s ohledem na další fungování obce jsme se rozhodli uvolnit své posty dalším zastupitelům, kteří se starostkou povedou obec,“ uvedli ve svém prohlášení zastupitelé.

Své písemné rozhodnutí doručili starostce, která to potvrdila. „Nyní se poradím s právníkem,“ dodala. Na uvolněná místa by měli nastoupit náhradníci. Starostové se na Slovensku volí přímo.

Starostka obce s 300 obyvateli nutila obecní zastupitele zpívat slovenskou hymnu, což vyznělo tragicky, protože někteří neuměli text druhé sloky. Fedorová pak dosti nevybíravým způsobem vyčítala jedné ze zastupitelek, že se při přečtení slibu nepostavila.

„Já vás k tomu nemám co vyzývat, máte mít tolik inteligence, abyste se postavila,“ vyčítala ženě Fedorová. Ostatním zase vmetla do očí, že nepotvrdili svou účast na zasedání.

Video ze zasedání zastupitelstva shlédlo na internetu téměř 1,6 milionu lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám