Opilci na sebe upozornili sami, když jeden z nich agresivním způsobem čtvrt hodiny po půlnoci v podniku na Horním náměstí v Humpolci napadal obsluhu a obtěžoval ostatní hosty. Po oznámení incidentu na linku tísňového volání operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku. „Policisté na místě zjistili, že se v podniku nacházejí dva opilí muži, kteří se chovají agresivně a slovně napadají obsluhu,“ upřesnila zjištění policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Jednalo se o muže ve věku šestatřicet a třiačtyřicet let. Dále policisté zjistili, že mladší z mužů napadl jednoho muže i fyzicky. „Při incidentu nedošlo ke zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že muži budou ve svém jednání nadále pokračovat, policisté je zajistili,“ doplnila popis události policejní mluvčí.

Emil Příhoda se se svojí sbírkou čítající 100 automobilů značky Praga zapsal do České databanky rekordů.
Auta z rekordní sbírky značky Praga? Vůz prezidenta Masaryka či herečky Baarové

Dechové zkoušky na alkohol, které policisté u obou mužů provedli, byly podle očekávání pozitivní. Šestatřicetiletý muž nadýchal 2,15 promile alkoholu a třiačtyřicetiletý muž 2,94 promile. „Policejní hlídky z Humpolce a Pelhřimova eskortovaly oba muže na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ dodala Stanislava Miláčková s tím, že se muže čeká za spáchané přestupky proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku další postih.