Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Tesla sníží počet zaměstnanců o sedm procent. ‚Nemáme jinou možnost,‘ říká Musk

Ekonomika

  12:22
New York - Americký výrobce elektromobilů Tesla se rozhodl snížit počet svých zaměstnanců na plný úvazek o zhruba sedm procent. Oznámila to v pátek firma. Podle agentury Reuters znamená tento krok zrušení několika tisícovek pracovních míst.

Šéf Tesly Elon Musk. foto: Reuters

„Bohužel nemáme jinou možnost než snížit počet zaměstnanců na plný úvazek o zhruba sedm procent,“ napsal v e-mailu zaměstnancům zakladatel a generální ředitel automobilky Elon Musk. „Tesla musí provést tyto škrty a zároveň zvýšit tempo výroby elektromobilu Model 3 a uskutečnit řadu výrobních zlepšení v příštích měsících,“ dodal.

Tesla za uplynulý rok prodala tolik aut jako za šest předchozích let. Plánuje expandovat do Evropy a Číny

Tesla tento měsíc snížila ve Spojených státech ceny všech svých elektromobilů, aby tak kompenzovala jejich nižší daňového zvýhodnění. Začátkem měsíce firma zveřejnila údaje o odbytu a výrobě, které zaostaly za očekáváním.

„Loňský rok byl nejobtížnějším v historii Tesly. Díky vašemu úsilí to nicméně byl rovněž nejúspěšnější rok v historii Tesly. V samotném posledním čtvrtletí jsme dodali více vozů než v celém roce 2017,“ uvedl Musk v e-mailu zaměstnancům.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...