Tak snad už definitivně. Apple Pay přijde do ČR v březnu, známe již podporované banky

Léta trvající čekání na spuštění služby Apple Pay v Česku, zdá se, pomalu končí. Z bankovního trhu prosakuje už velmi mnoho informací o plánovaném spuštění plateb Applu, než aby to byla kachna. Nejnověji potvrzuje spuštění jako hotovou věc portál Seznam zprávy. Má se tak stát na přelomu února a března.

Start takové služby není jen otázkou vůle Applu jako společnosti, která ji zastřešuje, ale také technické připravenosti jednotlivých bank. Apple Pay totiž nebude moci používat automaticky každý majitel iPhonu nebo chytrých hodinek Apple Watch, ale pouze ti uživatelé s účtem u banky, která Apple Pay podporuje. Seznam zprávy zveřejnil zároveň i seznam bank, které by se měly ke službě připojit.

Největší banky v první vlně

Hned v první fázi má Apple Pay nabídnout Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, mBank, Air Bank a Fio banka. Kromě klasických bank má Apple Pay podporovat i společnost Twisto, která nabízí krátkodobé odložené platby. Další banky jako Creditas nebo Equa bank se mají přidat v průběhu prvního pololetí. Raiffeisenbank a ČSOB o Apple Pay sice uvažují, ale nemají konkrétní časový rámec.

Platby Apple Pay poskytuje americká technologická společnost od roku 2014, kdy je uvedla ve Spojených státech. Konkurenční Google Pay, dříve Android Pay, vznikl sice o rok později, ale v ČR s touto službou mohou zákazníci platit už od roku 2017. Mezi podporovanými bankami služby Googlu jsou u nás Komerční banka, Moneta, mBank, J&T Bank a nově také Fio banka a Equa bank.

Diskuze (8) Další článek: Google koupil technologie pro chytré hodinky od společnost Fossil. Pixel Watch jsou blíže realitě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,