Varovat ho měli před špatnými výsledky krve. Proto se Slavík, který v letech 2015 a 2016 bojoval s rakovinou mízních uzlin, rozhodl nákladný koncert zrušit. A to i za cenu značných finančních ztrát (Blesk informoval). Stopl i veškeré větší projekty, které měl na tento rok rozjednané, a zatím doufá, že zvládne odzpívat alespoň menší a nyní už smluvně podepsané koncerty.

V jeho těle se něco děje a on pochopil, že musí z vražedného pracovního tempa ubrat, jinak mu jde znovu o život! „Pan Gott se bude snažit dostát doposud potvrzeným závazkům,“ říká jeho mluvčí Aneta Stolzová a evidentně naznačuje, že další koncerty či jiná práce půjdou stranou.

Transfuze krve u onkologických pacientů

* Až 80 % nemocných po onkologické léčbě trpí anémií – tedy chudokrevností. Nejčastějším příznakem je únava, dále dušnost, bolesti na hrudi, závratě, zmatenost, poruchy soustředění. 

* Jeden ze základních postupů léčby je transfuze. Přínos transfuze je ovšem krátkodobý a je nutné si uvědomit rizika například přenosu infekce. 

* Obecně platí, že žádná transfuze by neměla být použita tam, kde existuje jiná účinná léčba, že pacient musí být poučen o výhodách a rizicích. Z tohoto důvodu jsou transfuze indikovány pouze při akutních ztrátách krve a u chronické anémie, u onkologických pacientů pouze v případě život ohrožující anémie.

Rakovina strhla lavinu problémů

To, že má Karel problémy se zdravím i po boji s rakovinou, není žádným tajemstvím. Rok co rok ho trápí silné záněty dýchacích cest, kvůli kterým občas skončí i v nemocnici. „Oni mu tam pomáhají tím, že mu dávají podpůrné kapačky, aby se ty záněty vzhledem k jeho velmi oslabené imunitě rychleji léčily,“ svěřil nám zdroj, který si nepřál být jmenován. Gott i jeho management ale jakékoliv bližší informace o jeho zdravotním stavu sdělit odmítají. 

Fotogalerie
42 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Ale ne! Karel Gott ruší svá vystoupení, mluvčí připustila nemoc Blesk TV