Hlavní obsah

Před soudem v Severním Irsku vybuchlo auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londonderry

V severoirském městě Londonderry před budovou soudu explodovalo v sobotu večer auto. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Policie se domnívá, že mohlo jít o nastraženou bombu, napsala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Policie Severní Irsko. Ilustrační foto

Článek

„Tento nesmyslný teroristický čin je nutno co nejdůrazněji odsoudit. Jsme vděčni našim bezpečnostním složkám za jejich rychlý zákrok, kterým pomohly zajistit, že nejsou oběti na životech a zranění,“ uvedla v prohlášení na Twitteru předsedkyně severoirské Demokratické unionistické strany (DUP) Arlene Fosterová.

Její kolega Gary Middleton doplnil, že podle policie nebyl nikdo zraněn. Politik také oznámil, že šlo o kradený vůz. Odkud tuto informaci má, ale nesdělil.

Tři desetiletí sektářského násilí v Severním Irsku mezi protestantskými unionisty a katolickými republikány, které si vyžádalo přes 3600 obětí, ukončila v roce 1998 mírová dohoda mezi oběma znesvářenými stranami. Násilné střety mezi menšími skupinami sice byly od té doby zaznamenány, byť zřídka. Bombové útoky jsou nicméně v oblasti velmi neobvyklé, píše Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám