Hlavní obsah

Lana Del Rey není šťastná

Právo, jaš

Americká zpěvačka Lana Del Rey zveřejnila před několika dny svou novou skladbu Hope Is A Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have – But I Have It, ve které s posluchači sdílí své emoce. „Neptejte se mě, jestli jsem šťastná, protože víte, že nejsem,“ zpívá v ní.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lana Del Rey loni na českém festivalu Aerodrome.

Článek

„V nejlepším případě mohu říci, že nejsem smutná. Protože naděje je nebezpečná věc pro ženu, jako jsem já,“ zpívá dále v novince. V pomalé písni nechává naplno vyniknout text a svůj hlas, který doprovází minimalistická hra na klavír.

Skladba je další ochutnávkou z jejího připravovaného alba, které hodlá vydat v letošním roce pod názvem Norman Fucking Rockwell. Mělo by se tak stát na konci března.

Na produkci novinky se podílí Jack Antonoff. Kolekce bude obsahovat i loňské singly Mariners Apartment Complex a Venice Bitch a také píseň How To Disappear, kterou zpěvačka představila loni živě.

Právě v loňském roce vystoupila na českém festivalu Aerodrome v Panenském Týnci a její velmi emotivní, nicméně také dosti ponuré vystoupení bylo provázeno rozporuplnými reakcemi. Americká zpěvačka se ale tímto způsobem prezentuje již delší čas.

Třiatřicetiletá Lana Del Rey, vlastním jménem Elizabeth Wooldridge Grantová, je na scéně již od roku 2005. Debutovala v roce 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po které vydala album Lana Del Ray (2010).

Do povědomí veřejnosti se však dostala až v roce 2011 prostřednictvím svého prvního hitu Video Games, který se probojoval do Top 10 britského singlového žebříčku. Skladba je součástí její druhé desky Born To Die (2012).

Se třetím albem Ultraviolence (2014) poprvé pokořila americký žebříček Billboard 200. S následující nahrávkou Honeymoon (2015) se dostala v britské hitparádě UK Chart i americké prodejní hitparádě Billboard 200 na druhé místo. Se zatím aktuálním albem Lust For Life (2017) oba žebříčky dobyla.

Lana Del Rey už stihla získat například dvě Brit Awards, jednu Q Award a jednu Ivor Novello Award. Na kontě má také čtyři nominace na Grammy a jednu na Zlatý glóbus.

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám