Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Doprava v USA kolabuje. Kvůli sněhové bouři zrušili tisíce letů, teploty klesají k minus 40 stupňům

Svět

  17:54
Boston (USA) - Kvůli sněhové bouři, která zasáhla nejméně 15 amerických států od středozápadu až po Novou Anglii, byly zrušeny tisíce letů. Meteorologové varují motoristy zejména na severovýchodě země, že silnice budou v neděli klouzat. Informuje o tom agentura AP.

Sníh pomáhají likvidovat sněhové pluhy. foto: Reuters

V neděli bylo seškrtáno zatím téměř 5000 letů, nejvíce je postiženo letiště v Bostonu. Ve státech ležících na severovýchodě USA může napadnout až 60 centimetrů sněhu, v neděli večer místního času má začít foukat studený vítr. Podle předpovědi teploty na některých místech ve státech Vermont, Maine a New Hampshire klesnou až k minus 37 stupňům Celsia.

Na chicagském O’Hareově mezinárodním letišti sklouzlo v sobotu z přistávací dráhy letadlo se 129 lidmi na palubě. Nikomu se nic nestalo. Ve státu Kansas zemřel muž, který odklízel sníh frézou. Převrátila se, když s ní najel na okraj cesty a muž pod ni spadl.

Kaktusy pod sněhem. Pouštní města na jihozápadě USA zaskočila bílá pokrývka

Železniční společnost Amtrak odvolala některé vlaky, které se dnes měly vydat z Chicaga do Washingtonu a do New Yorku i část spojů mezi Bostonem a New Yorkem. 

Americký prezident Donald Trump na twitteru vyzval Američany, aby byli opatrní a aby se snažili zůstat doma. „Nebylo by špatné mít něco z toho starého dobrého globálního oteplování,“ napsal také.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!