Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiše opustí další žena. Čapímu volání podlehla už druhá mluvčí

Autor: vr, kal - 
21. ledna 2019
05:13

O manželku Moniku (44) nejde, přesto to zabolí, protože ti dva spolu trávili hodně času v práci. Premiéra Andreje Babiše (64, ANO) v krátké době opouští už druhá mluvčí – a opět je za tím těhotenství a mateřské povinnosti. Po Petře Doležalové (31) ze Strakovy akademie má teď přiletět čáp k Lucii Kubovičové (41), která Babišovi pomáhala dělat mediální zázemí v jeho hnutí ANO.

Jak Kubovičová naznačila na sociální síti, kde ukázala bříško, je před ní „nová situace“. A poté, co jí tam přistála salva gratulací, novinu potvrdila i Blesku. „Trochu jsem zvolnila tempo, hlavně podle toho, jak mi tělo dovolí, ale pořád pracuju,“ napsala.

A šéf, který zřejmě i kvůli jejímu těhotenství absolvoval týdenní turné po Asii bez Lucie, se bude muset spolehnout i na jiné členy týmu. Její práci prý už postupně přebírají další, aby ona mohla na mateřskou. Kubovičová, která je dle informací Blesku ve čtvrtém měsíci, je zároveň na vládním webu vedena jako poradkyně pro média a komunikace.

Pro Babiše jde v krátké době o druhou citelnou ztrátu na vrub „čapího volání“. Mluvčí jeho vlády Doležalová totiž nastoupila v červnu loňského roku a už v září se na Strakově akademii řešilo, že je v jiném stavu. Nyní je oficiálně na nemocenské, nástupce či nástupkyně se pořád hledá.

Premiér Andrej Babiš má čtyři děti. S manželkou Monikou je to Frederik a Vivien, z předchozího manželství Andrej Babiš ml. a Adriana Bobeková. Dva starší potomci společně s Babišem a manželkou Monikou figurují mezi obviněnými v kauze Čapí hnízdo. Kolem Babiše ml. byla loni na podzim navíc aféra ohledně údajného únosu na Krym, kterou ale premiérova vláda ustála.

poskok_qmur ( 21. ledna 2019 19:33 )

Kdyby tě to obtěžovalo, tak to nebudeš číst a nebudeš ji věnovat dva řádky v příspěvku.

kurioko ( 21. ledna 2019 19:31 )

Za chvíli bude Blesk informovat o těhotenství snad i uklízeček na hradě. Tuhle paní neznám. Je mi naprosto volná. A nemyslím to zle. Jen mě to obtěžuje.

hradnisamohonka ( 21. ledna 2019 19:04 )

kukuku: Státní dluh se zvýšil z 1450 miliónů na 1 735 miliónů, hňupe natvrdlý bolševický.

poskok_qmur ( 21. ledna 2019 18:30 )

Babišovic se nezdá. Mimčo pojede dovolenou na Krym.

fafaf ( 21. ledna 2019 18:10 )

Babišovic se nezdá. Mimčo pojede dovolenou na Krym.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa