Hlavní obsah

Princ Philip se ani neomluvil, stěžují si ženy z auta, kterému nedal přednost

– Londýn

Dvě ženy, které se zranily v autě, jež se minulý týden ve čtvrtek srazilo s vozidlem 97letého manžela britské královny, si stěžují, že se jim princ Philip ani neomluvil. Lítost vyjádřil pouze Buckinghamský palác, a to s třídenním zpožděním, napsal v pondělí list Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autonehoda prince PhilipaVideo: Reuters

 
Článek

„Je pořád otřesená a chce trávit čas se svým synem a manželem,“ řekla matka 28leté učitelky Ellie Townsendové. Townsendová jela ve voze i se svým devítiměsíčním synem. „Jsou rádi, že žijí,“ líčila matka.

Matka dala najevo vztek, že se princ Philip neomluvil dvěma zraněným ženám. Vyjádřila se poté, co dvůr poslal přání všeho nejlepšího účastníkům nehody. Udělal to až tři dny po srážce.

Princ Philip ve vozidle Land Rover ve čtvrtek nedal přednost osobnímu automobilu Kia modré barvy, když najížděl na hlavní silnici poblíž královnina panství Sandringham. Ve druhém voze cestoval muž, dvě ženy a dítě, uvedla média, byť informace o jejich věku i vzájemném vztahu časem korigovala. Co platí, je, že dvě ženy utrpěly lehčí zranění.

Foto: Chris Radburn, Reuters

Britský policista na místě nehody prince Philipa

Zklamaná princovým přístupem je i 46letá pomocná dělnice Emma Fairweatherová, která si při nehodě zlomila zápěstí a byla v šoku: „Jsem šťastná, že žiju, a on neřekl ani lituji. Byl to tak traumatizující a bolestný čas. Očekávala bych více od královské rodiny.“

Matku dvou dětí slečnu Fairweatherovou kontaktovala královnina dvorní dáma Mary Morrisonová, která jí nechala vzkaz: „Volám z panství Sandringham. Královna mě požádala, abych vám zavolala a předala vám nejvřelejší přání všeho nejlepšího po nehodě. Její Veličenstvo si velmi přeje vědět, jak na tom jste, a doufá, že dobře. Všichni v Sandringhamu na vás velmi myslíme a já vám zkusím zavolat později.”

Foto: Chris Radburn, Reuters

Trosky na místě nehody

Fairweatherová řekla Daily Mirroru, že je hezké, že se jí ozval člověk od královny, ale ta nebyla účastnicí nehody: „Jsem pořád překvapená, že princ Philip stále necítí touhu mě kontaktovat a zeptat se mě, jak na tom jsem. Dveře má stále otevřené.“

Ještě podotkla, že ve vzkazu z Buckinghamského paláce – tedy ne toho tlumočeného dvorní dámou – je uvedeno, že na ni královna a vévoda z Edinburghu myslí, ale že tam nebylo žádné přání všeho nejlepšího, natož omluva. „Nevím, jestli vůbec cítí lítost,“ podotkla Fairweatherová k přístupu prince.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Princ Philip

Když viděla, že princ dostal hned druhý den nové auto, komentovala to slovy: „Rozrušilo mě to.“ Za znechucující označila, že řídil nepřipoutaný. Bez pásu jela v neděli i královna Alžběta, když ji vezli na bohoslužbu. [celá zpráva]

Emma Fairweatherová si pamatuje, jak po nehodě křičela: „Vytáhněte dítě.“ Stěžovala si také, že poté, co bylo nemluvně vytažené, se už všichni věnovali princovi v převráceném autě. [celá zpráva] Dodala, že zvažuje „podání žádosti o osobní náhradu újmy, když jí bylo sděleno, že by mohla být dva měsíce v pracovní neschopnosti,“ uvedl Sunday Mirror.

Foto: Sam Russell, ČTK/AP

Misto havárie prince Philipa

Podle listu The Daily Mail byl na slečnu Fairweatherovou vykonáván tlak, aby po nehodě mlčela. Policie ji více než desetkrát žádala o diskrétnost. Listu to řekla její známá.

Viníkem nehody byl zřejmě princ, který vyjel na hlavní, aniž by dal přednost. Do jeho Land Roveru narazil devadesátikilometrovou rychlostí vůz Kia. Princův vůz se převrátil přes střechu a skončil na boku. Princ si stěžoval, že byl oslněn. Test neprokázal, že by před nehodou pil a vyšetření ukázalo, že vidí dobře. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám