Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo do školy chodil za školu

NÁCHODSKO – Za docházku se budou zodpovídat rodiče. 

záškolákIlustrační foto/Policie ČROznámení o vysokém počtu zameškaných neomluvených hodin jednoho z žáků základní školy, přijaté od pracovníků odboru sociální péče o děti začali náchodští policisté prověřovat po ukončení školního roku v letních měsících 2018.  Čtrnáctiletý žák z Náchodska školní docházku zřejmě vyhodnotil jako nepotřebnou, tak se prostě ve školním roce 2017/2018 v lavici příliš mnoho nezdržoval.

Policisté v průběhu šetření spočítali, že problémový žák nakonec během celého školního roku kromě desítek hodin omluvených, stihl zameškat ještě téměř 140 neomluvených hodin. Protože školou povinný chlapec samozřejmě není zdaleka plnoletý, obrátili policisté svoji pozornost také na jeho rodiče.  Ti jsou jeho zákonnými zástupci, jsou zodpovědní za jeho správný vývoj a mravní výchovu¨, jeho „chození za školu“  mu podle všeho umožnili, či tolerovali.

V těchto dnech s oběma rodiči policisté zahájili zkrácené přípravné řízení pro přečin ohrožování mravní výchovy dítěte, a pokud soud vyhodnotí, že umožnili svému dítěti, byť z nedbalosti, vést zahálčivý život, hrozí jim až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
21. 1. 2019 v 14.30 hodin

vytisknout  e-mailem