Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Duda dostane od spoluhráče za góly rolexky

Aktualizováno

Slovenský fotbalista Ondrej Duda pomohl v nedělním bundesligovém utkání Hertě Berlín k vítězství 3:1 nad Norimberkem a může se těšit na mimořádnou prémii. Ne však od vedení klubu, ale od spoluhráče Salomona Kaloua, jenž mu před začátkem sezony slíbil za osm gólů luxusní hodinky.

Sestřih utkání 18. kola Bundesligy Norimberk - Hertha BerlínVideo: DIGI Sport

 
Článek

Čtyřiadvacetiletý Duda se v neděli dokonce dostal už na devět gólů a Kalou žertoval, že v tom případě výzva neplatí.

"Říkal jsem, že má dát osm gólů. Teď má devět, smůla, Ondreji," smál se v rozhovoru pro deník Bild někdejší vítěz Ligy mistrů s Chelsea. "Ale ne, sázka je sázka. Dostane ty nejdražší a může si s nimi dělat, co chce," dodal Kalou.

Duda už dříve avizoval, že se luxusního dárku v ceně 12 000 eur (přes 300 000 korun) vzdá. "Nepotřebuju žádné rolexky. Buď je daruju nebo prodám a peníze půjdou na dobročinné účely," dodal spoluhráč českého reprezentanta Vladimíra Daridy.

Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:3 - Bayern, jenž poprvé od roku 2011 nevstoupil do druhé části sezony jako lídr, uspěl na hřišti Hoffenheimu po dvou předchozích porážkách.

Sestřih utkání 18. kola fotbalové bundesligy Hoffenheim - BayernVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Augsburg - Düsseldorf 1:2 - Na podzim se dlouho zdálo, že nováček poputuje okamžitě zpátky do druhé ligy. Jenže Funkelův tým chytil formu, na jakou byl teď i Augsburg krátký. Proto se dál drží těsně nad sestupovým pásmem. Jan Morávek odehrál za poražené 74 minut.

Sestřih utkání 18. kola Bundesligy Augsburg - DüsseldorfVideo: DIGI Sport

Eintracht Frankfurt - Freiburg 3:1 - Frankfurt trumfoval třemi góly z prvního poločasu a v tabulce je pátý. Jedenadvacetiletý srbský reprezentant Jovič se 13. brankou osamostatnil v čele tabulky střelců.

Sestřih utkání 18. kola Bundesligy Eintracht Frankfurt - FreiburgVideo: DIGI Sport

Hannover - Brémy 0:1 - Čeští reprezentanti brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie pomohli k těsné výhře. v sestavě vyhrály v 18. kole německé fotbalové ligy v Hannoveru 1:0. Pavlenka vyřešil ve druhé půli jednu nebezpečnou situaci, když po chybě obrany musel včas vystartovat proti Fossumovi. Werder si tak první výhru po třech zápasech vzít nenechal.

Sestřih utkání 18. kola Bundesligy Hannover - BrémyVideo: DIGI Sport

Leverkusen - Mönchengladbach 0:1 - Třetí Mönchengladbach se drží tři body za Bayernem. V Leverkusenu dal vítěznou branku Pléa. Francouzský útočník dal v sezoně už osm gólů na hřištích soupeřů, nikdo v lize nemá lepší bilanci.

Sestřih utkání 18. kola Bundesligy Leverkusen - MönchengladbachVideo: DIGI Sport

Stuttgart - Mohuč 2:3 - Mohuč se zase nenápadně posunula v tabulce o něco výše na 11. místo. Stuttgart naopak zůstává třetí od konce namočený do boje o záchranu, navíc v dalším kole zamíří na horkou půdu do Mnichova.

Sestřih utkání 18. kola Bundesligy Stuttgart - MohučVideo: DIGI Sport

Lipsko - Dortmund 0:1 - Borussia zareagovala na výhru Bayernu nejlepším způsobem, když v těžkém utkání v Lipsku dokázala vstřelit jediný gól a poprvé v Red Bull Aréně zvítězit. Hrdinou gólového momentu byl belgický reprezentant Axel Witsel.

Sestřih utkání 18. kola Bundesligy Lipsko - DortmundVideo: DIGI Sport

Schalke - Wolfsburg 2:1 - Hrdinou duelu se stal autor obou gólů domácích Caligiuri. Wolfsburg se dál drží na šesté pozici zaručující poháry. Schalke se posunulo na 12. místo.

Sestřih utkání 18. kola Bundesligy Schalke - WolfsburgVideo: DIGI Sport

Reklama

Související témata: