Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sklepní kóje

LIBERECKO – Několik případů krádeží se podařilo rozplést policistům z Hrádku nad Nisou ve spolupráci s libereckými kriminalisty. 

Tři skutky měl na svědomí 33letý recidivista z Liberecka. Přes to, že již byl v minulosti opakovaně rozsudkem Okresního soudu v Liberci odsouzen za úmyslný trestný čin krádež, pokušení v podobě rychlého zisku neodolal a opět zákon porušil.

Poslední říjnový den minulého roku si vyhlédl odstavené horské kolo, uzamčené ve stojanu nedaleko nádraží. Příležitosti využil okamžitě. Odmontoval přední kolo, které zanechal ve stojanu a zbytek v hodnotě 8tisíc korun odnesl.
Kóje.png

V závěru listopadu pak vnikl do sklepních prostor panelového domu v Liberci. Společně se svým známým překonal zámky dvou kójí, ze kterých odcizili dvě horská kola v hodnotě téměř 40tisíc korun.

Do třetice. V průběhu prvního lednového týdne letošního roku, společně se svou kamarádkou požádal známého, zda by jim neumožnil chvilkové ubytování. Kamarád souhlasil a 33letého recidivistu s jeho 29letou přítelkyní nechal v bytě přespat. Povedený pár ale využil příležitosti, zmocnil se klíčů od sklepa panelového domu na Hrádecku a vydal se jej prozkoumat. Zatímco mladá žena hlídala, její přítel se pustil do otevírání dvou sklepních kójí. Během několika okamžiků nabral elektroniku s příslušenstvím a dvě horská kola. Majitelům sklepů tak způsobili škodu v hodnotě přesahující 60tisíc korun.

Policistům se za využití dostupných prostředků a vyhodnocení množství důkazů podařilo ustanovit osoby pachatelů. Na policejní služebně se tak velmi záhy ocitl „povedený pár“.
Ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté sdělili 33letému recidivistovi podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, a zároveň podali podnět k návrhu mužova vzetí do vazby. Ten byl akceptován.
29leté ženě z Liberecka pak sdělili podezření z krádeže ve formě spolupachatelství, za což jí v případě odsouzení může hrozit stejný trest.

 

21. ledna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Odkazy do noveho okna

Prevence vloupání

Prevence vloupání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem