Karel Gott má zdravotné problémy
21.1.2019 15:11

Karel Gott má zdravotné problémy

Karel Gott Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
Uložiť článok
Maestro zrušil dlho pripravovaný koncert k oslave jeho 80. narodením v Prahe, ktorý bol pôvodne naplánovaný na jún 2019. Štvrtkové vystúpenie v Košiciach zatiaľ ohrozené nie je.

Pre problémy so zdravím český spevák Karel Gott zrušil minulý týždeň dlho pripravovaný koncert k oslave jeho 80. narodenín. Spolu s manželkou Ivanou ho pôvodne plánoval na 14. júna – teda mesiac pred Gottovou osemdesiatkou.

Napriek zdravotným ťažkostiam cez víkend vystúpil na plese Czech Top 100 a podľa dostupných informácií známy spevák chce splniť dohodnuté záväzky.

Podľa českého Blesku Gottovi zoslabol imunitný systém natoľko, že ako bývalý onkologický pacient musí zabrzdiť a niečo s tým robiť. Blesk navyše informoval aj o tom, že ani posledné výsledky krvných testov neboli dobré.

Aj chrípka môže mať fatálne následky

Lekári umelcovi zakázali stýkať sa s chorľavými ľuďmi či navštevovať masové podujatia. Musí dbať na to, aby bola jeho strava bohatá na vitamíny. Imunológovia odporúčajú ľuďom s oslabenou imunitou aj očkovanie proti chrípke.

Aj toto ochorenie môže mať totiž pre bývalého onkologického pacienta fatálny priebeh, ktorý končí aj smrťou. Upozornil na to imunológ Karel Soukup, na ktorého sa Blesk odvoláva.

Aj keď sa Gott bude snažiť aj naďalej plniť si zazmluvnené záväzky, je možné, že napokon bude musieť odriecť účasť aj na ďalších vystúpeniach.

Koncert v Košiciach

Mnohonásobný držiteľ Zlatého slávika má podľa plánu už tento štvrtok zaspievať v Košiciach spolu s Martou Kubišovou a skupinou Fragile. Podľa dostupných informácií nič nenasvedčuje tomu, že by Gott nemal na tomto koncerte vystúpiť.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Karel Gott
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.