Hlavní obsah

Parádní momenty z NHL: Zázračný zákrok, brilantní nájezd i brankářův skok

New York/Praha

Stylový nájezd, skok brankáře nebo zázračný zákrok. Víkendová utkání NHL měla co nabídnout. Tady je souhrn nejzajímavějších momentů sobotního a nedělního programu zámořského hokeje.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Robin Lehner si v utkání proti Anaheimu Ducks připsal čisté konto.

Článek

V sobotním utkání mezi týmy Philadelphia Flyers a Montreal Canadiens se po přihrávce Jakuba Voráčka prosadil centr Letců Nolan Patrick.

Dvacetiletý útočník si v rychlosti obhodil obránce Montrealu a nekompromisním zakončením nedal domácímu gólmanovi šanci. Patrick si v průběhu třetí třetiny připsal dva góly a Flyers porazili Canadiens v poměru 5:2.

Doslova zázračný zákrok vytáhl Mikko Koskinen v souboji kanadských týmů z Edmontonu a Calgary. Třicetiletý Fin předvedl sérii několika vynikajících zásahů a kryl 29 z 34 pokusů hostů. Na vítězství to ale nestačilo a Oilers na domácím ledě nakonec padli 2:5. V brance Calgary nastoupil český gólman David Rittich.

Hráči Arizony Coyotes v neděli nastoupili na led Toronta Maple Leafs. Stylový nájezd předvedl švédský útočník Kojotů Mario Kempe po přihrávce Lawsona Crouse z obrané třetiny. Hraniční ofsajdová situace musela být přezkoumána u videa. Sudí gól uznali a Kempe se mohl radovat z vyrovnání na 1:1. V napínavém utkání Arizona zvítězila 4:2.

Vynikající obranný zákrok, nebo zpackané zakončení? V zápase mezi New Yorkem Islanders a Anaheimem Ducks zasáhl Johnny Boychuk na poslední chvíli do dorážky Ryana Getzlafa. Kanadský útočník tak trestuhodně minul zcela odkrytou klec. Brankář New Yorku Robin Lehner uhájil čisté konto a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Ostrované porazili Kačery 3:0.

Divoké představení mezi Chicagem Blackhawks a Washingtonem Capitals skončilo 8:5. Brankář Indiánů Collin Delia si chvílemi musel připadat jako na kolotoči. Svým skokem však zabránil gólu, a i když byl jeho zákrok poněkud kuriózní, svůj účel splnil. Za zmínku stojí pak ještě nájezd a práce tělem útočníka Brandona Saada.

Reklama