Hlavní obsah

Slovák měl prodat svou dceru za 3000 eur, nebylo jí ani 15 let

– Komárno
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Muž z okresu Komárno na Slovensku podle policistů prodal svou nezletilou dceru za 3000 eur (77 tisíc korun) jiné rodině. Dívka měla žít ve vztahu s rovněž nezletilým mladíkem z této rodiny. Slovenská policie v pondělí informovala, že v těchto dnech byli obviněni tři lidé z obchodování s dětmi a hrozí jim 7 až 12 let vězení.

Foto: Policie SR

Snímek ze zadržení podezřelých

Článek

Případ se měl stát už v roce 2017, proč byly osoby obviněny až nyní, policie sdělit nechtěla.

„'Sňatek' se uskutečnil mezi nezletilou dcerou a nezletilým klukem. Otec dívky dostal 3000 eur,” napsala policie. Nešlo však o žádný právně závazný sňatek, ty jsou na Slovenku mezi nezletilými nezákonné.

Dívka se musela přestěhovat za chlapcem do společné domácnosti. „Nezletilá musela v domácnosti obviněných pomáhat s úklidem a s péčí o další nezletilé děti, které v domácnosti žily,“ uvedla policie. Když se chtěla vrátit domů, zmlátili ji a pod hrozbou dalšího násilí ji údajně nutili žít „manželský život“ s nezletilým hochem.

Tři občané Slovenské republiky byli obviněni ze zločinu obchodování s lidmi. „Z důvodu citlivosti případu a ochrany nezletilých nebudeme poskytovat žádné další informace,“ uvedla policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám