Vztah vévodkyň Kate a Meghan byl posledních několik měsíců na bodu mrazu. A že se nejednalo pouze o výmysl médií si myslí i královský spisovatel Robert Jobson, který v minulosti vydal třeba biografii princezny Diany (†36) .

„Tam, kde je kouř, bývá většinou i oheň. Myslím si, že ač to bylo médii trošku přifouknuto, v královské rodině skutečně byly určité problémy mezi oběma princeznami,“ svěřil se deníku Sunrise. 

Je to založené na pravdě. Jsem přesvědčen o tom, že o Vánocích se princ Charles rozhodl zasáhnout a obě dvě postavil do latě. A to téměř doslova. Všimnout si toho můžete na fotografiích, kde jsou všichni spořádaně v jedné linii,“ vysvětluje Jobson zásah prince Charlese. 

A skutečně, na fotografiích z tradiční návštěvy vánoční mše v Sandringhamu se Kate a Meghan spolu smály na celé kolo. Mávaly davům, štěbetaly a žertovaly. Úsměvy nebraly konce, těhotná Meghan dokonce sestersky položila svou ruku na záda Kate, když za ní vcházela do kostela. Celé je to podle něj ale trošku strojené. 

Jobson také odmítl spekulace o tom, že by si Meghan vybrala pro porod nemocnici, se kterou nemá královská rodina zkušenost z minulosti. „Budou s Harrym bydlet ve Frogmore Cottage, což je nedaleko Windsoru, takže rodit bude v nemocnici Frimley Park,“ myslí si královský expert Jobson.

„Je to místo, kde rodila také hraběnka Sophie (54), myslím, že se tam specializují na starší rodičky. Sophie rodila trošku později, bylo jí myslím 38 nebo 39, a teď je na řadě Meghan, které je 37. Myslím, že je to dobrá varianta, protože mají veškerá potřebná zařízení, a to i pro případ nouze,“ doplnil expert, který má s královskou rodinou dlouholeté zkušenosti. 

Meghan byla pod palbou kritiky také za to, že nebude rodit ve stejné nemocnici jako její švagrová. Důvod je ale prostý, chce se vyhnout zacpanému Londýnu. Cesta z jejich sídla do Frimley Park jim zabere pouze přibližně půl hodiny autem. 

VIDEO: Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? 

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar

Fotogalerie
108 fotografií