Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pastrňák sbíral asistence. Utkání hvězd NHL vyhráli Crosby a spol.

  6:42aktualizováno  10:38
Český hokejista David Pastrňák pomohl výběru Atlantické divize dvěma asistencemi, jeho tým však při Utkání hvězd NHL neuspěl. Exhibici zámořské soutěže v San Jose ovládly stejně jako 2017 osobnosti z Metropolitní divize, které vedl Sidney Crosby z Pittsburghu.

Hokejisté Metropolitní divize porazili ve finále porazili Centrální divizi 10:5 a navázali na dva roky starý triumf, kdy zdolali v Los Angeles Pacifickou divizi (4:3). Shodně pěti body za dvě branky a tři asistence pomohli k zisku prémie ve výši jednoho milionu dolarů ve finálovém souboji Crosby a Mathew Barzal z New York Islanders.

Právě Crosby byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem. V hlasování fanoušků uspěl poté, co nasbíral celkem osm bodů za čtyři góly a stejný počet přihrávek. Jedenatřicetiletý kapitán Penguins o den dříve vynechal dovednostní soutěže kvůli nemoci, ale v samotné exhibici nechyběl.

„Byla to velká zábava,“ řekl Crosby, který získal jako cenu vůz 2019 Honda Passport Elite. „Nepotřeboval jsem vyhrát auto, abych si to užil,“ usmíval se Crosby, který překonal střevní chřipku z minulých dnů. Byl zvolen nejužitečnějším hráčem Utkání hvězd jako první hráč Penguins od roku 1990, kdy získal ocenění potřetí a naposledy Mario Lemieux.

„Je pravděpodobně stále nemocný a mohl dát deset gólů. Tak výjimečný je,“ prohlásil obránce Kris Letang, Crosbyho klubový spoluhráč. Metropolitní divize vedla v polovině finále 5:0, a přestože se v druhé části začala prosazovat i Centrální divize, pětibrankový rozdíl nakonec zůstal.

„Hráli jsme chytře. Je to příjemné zakončení tohoto víkendu. Bylo to v San Jose skvělé. Opravdu jsme si to užili,“ prohlásil brankář Henrik Lundqvist z New York Rangers, který za polovinu finále pochytal všech šest střel.

Atlantické divizi nepomohly k posunu ze semifinále ani dvě asistence Davida Pastrňáka a prohrála s Metropolitní 4:7. Dvaadvacetiletý Pastrňák byl prvním českým zástupcem v tradiční exhibici po třech letech. Před ním se představil naposledy v roce 2016 v Nashvillu útočník Jaromír Jágr, který byl při působení v dresu Floridy kapitánem Atlantické divize.

Pastrňák měl nejpřesnější střelu

Dovednostní soutěže při Utkání hvězd NHL

David Pastrňák v dresu Bostonu při dovednostních soutěžích během All Star Game...

„Bohužel jsme skončili brzy po prvním zápase, ale byla to zábava. Skvělá akce. Setkal jsem se s hráči světové třídy a strávil jsem s nimi pár dnů,“ prohlásil Pastrňák, který při dovednostech ovládl soutěž v přesnosti střelby.

Na ledě nastupoval s Jackem Eichelem a Jeffem Skinnerem. „Hráli jsme tři útočníci. Užil jsem si to s nimi. Hrají spolu v Buffalu a jsou sehraní, to je jasné,“ dodal Pastrňák.

Celkem nabídly tři dvacetiminutové minizápasy hrané se třemi hráči v poli na obou stranách rekordních 40 branek. Padlo tak maximum z roku 2017, kdy fanoušci v Los Angeles viděli 36 gólů.

Pacifická divize se i při čtvrté účasti ve finále od zavedení současného systému All Star Game nedočkala a prohrála v semifinále s Centrální 4:10. Výběr s trojicí zástupců pořádajících Sharks Brentem Burnsem, Erikem Karlssonem a Joem Pavelskim prohrával po první desetiminutovce 1:7 a potom i 1:10.

Hattrick a jednu asistenci si připsal švédský útočník Gabriel Landeskog z Colorada a po čtyřech bodech za gól a tři přihrávky zaznamenali také obránce Roman Josi z Nashvillu a Ryan O’Reilly ze St. Louis.

Druhé semifinále mělo dramatičtější vývoj. Atlantická divize s Pastrňákem prohrávala 0:2 a 2:3, potom sice otočila stav na 4:3, ale nakonec ještě čtyřikrát inkasovala.

Kapitán Centrální divize Nathan MacKinnon z Colorada, který kvůli zranění nohy vynechal i dovednostní soutěže, byl v civilu jen na lavičce.

Utkání hvězd NHL v San Jose

Finále:
Centrální divize - Metropolitní divize 5:10 (0:5, 5:5)
Branky a nahrávky:
12. Landeskog (R. O'Reilly), 14. Rantanen (Josi), 15. R. O'Reilly (Josi, P. Kane), 19. Rantanen (Landeskog, R. O'Reilly), 19. Wheeler (Rantanen, Landeskog) - 1. Barzal (Letang, Crosby), 2. Giroux (Carlson), 4. Letang (Barzal, Crosby), 9. Palmieri (S. Jones, Aho), 10. Crosby (Barzal), 15. Crosby (Barzal), 16. Aho (Atkinson), 16. Atkinson, 18. Barzal (Crosby, Letang), 20. Atkinson (S. Jones). Rozhodčí: Pochmara, Morton - Nansen, Galloway. Diváci: 17 562.

Centrální divize: Dubnyk (11. Rinne) - Heiskanen, Josi - Scheifele, Wheeler - P. Kane, R. O'Reilly - Rantanen, Landeskog. Trenér: Paul Maurice.
Metropolitní divize: Lundqvist (11. Holtby) - Letang, Carlson, S. Jones - Barzal, Crosby - Aho, Giroux - Atkinson, Palmieri. Trenér: Todd Rierden.

Kris Letang z Metropolitní divize právě při Utkání hvězd NHL překonal brankáře Atlantické divize Jimmyho Howarda.

Semifinále:
Pacifická divize - Centrální divize 4:10 (1:7, 3:3)
Branky a nahrávky:
5. E. Karlsson (Gibson), 15. J. Gaudreau (McDavid), 16. E. Karlsson (Pavelski, Burns), 17. Burns (Pavelski) - 2. Rantanen (R. O'Reilly), 2. Landeskog (R. O'Reilly), 6. Josi (P. Kane), 6. P. Kane (Josi, Wheeler), 7. Scheifele (R. O'Reilly), 8. Rantanen (Landeskog, Josi), 9. P. Kane (Wheeler), 11. Landeskog (Josi, Rantanen), 13. R. O'Reilly, 15. Landeskog (Wheeler).

Pacifická divize: Gibson (11. Fleury) - Burns, E. Karlsson, Doughty - McDavid, Draisaitl - Pavelski, J. Gaudreau - Keller, E. Pettersson. Trenér: Bill Peters.
Centrální divize: Rinne (11. Dubnyk) - Heiskanen, Josi - Scheifele, Wheeler - P. Kane, R. O'Reilly - Rantanen, Landeskog. Trenér: Paul Maurice.

Atlantická divize - Metropolitní divize 4:7 (2:3, 2:4)
Branky a nahrávky:
3. Eichel (Pastrňák), 4. Stamkos (Tavares), 11. Skinner (Pastrňák), 12. Tavares (Yandle) - 1. Crosby (Barzal), 2. S. Jones (Palmieri, Atkinson), 10. S. Jones, 14. Crosby (Letang), 17. Letang, 19. Aho (Giroux), 20. Atkinson (Crosby).

Atlantická divize: Vasilevskij (11. Howard) - Yandle, Chabot - Stamkos, Tavares - Matthews, Kučerov - Eichel, Pastrňák - Skinner. Trenér: Jon Cooper.
Metropolitní divize: Lundqvist (11. Holtby) - Letang, Carlson, S. Jones - Barzal, Crosby - Aho, Giroux - Atkinson, Palmieri. Trenér: Todd Rierden.

Autoři: ,

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22. dubna 2024  17:50,  aktualizováno  21:05

Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem...

Hvězdy NHL ozáří MS v Česku. Přijedou Bedard, Karlsson, Tkachuk i Hischier

25. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  27.4

Hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě láká. Zatímco Sidney Crosby rozhodnutí stále zvažuje,...

Čeští hokejisté znovu porazili Slováky, dvěma góly rozhodl Kodýtek

27. dubna 2024  13:50,  aktualizováno  16:29

Čeští hokejisté porazili na bratislavském ledě Slovensko 4:1 a ovládli i šestý zápas v přípravě na...

Hradec posílí lotyšský reprezentant Batna. Útočník Šik se vrací do Varů

27. dubna 2024  10:28,  aktualizováno  13:06

Hokejisty Hradce Králové posílí lotyšský reprezentační útočník Oskars Batna. Bronzový medailista z...

Od dětí až k áčku Třebíče. Kouč Dolníček se nebojí ani cestování: Semkne nás

27. dubna 2024  12:55

Hokejisté Horácké Slavie Třebíč v sobotu startují úvodní část přípravy na sezonu 2024/2025. A po...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...