Česká florbalistka Eliška Krupnová uniká s balonkem v utkání o třetí místo na...

Česká florbalistka Eliška Krupnová uniká s balonkem v utkání o třetí místo na mistrovství světa proti Švýcarkám. | foto: IFF

České florbalistky na úvod kvalifikace o MS porazily Estonky

  • 0
České florbalistky vstoupily do kvalifikace na prosincové mistrovství světa v Gdaňsku výhrou 10:3 nad Estonskem. Pěti body za čtyři branky a jednu asistence zazářila útočnice Adéla Bočanová.

Další duel ve třetí evropské skupině čeká svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera v pátek od 15:00 proti Belgii, která v bojích o šampionát debutuje.

Česká reprezentace v Gdaňsku přišla o jeden primát. V první evropské skupině rozdrtily úřadující mistryně světa Švédky Francii 61:0 a dosáhli na rekordní výsledek v historii. Dosud jím byla výhra českých florbalistek nad Ukrajinou 45:2 z února 2017 z kvalifikace v Madridu.

Estonky, které skončily na minulém šampionátu jedenácté, držely s favoritkami dlouho krok. Ve čtvrté minutě otevřela skóre v přesilové hře Tereza Urbánková, ale odpovědět dokázala Edith Pärniková. Českému výběru vrátila vedení Martina Řepková, hned za 15 sekund ale vyrovnala Sirli Nellisová.

Ještě v první třetině ale zařídily čtvrtému celku z minulého MS dvoubrankové vedení Adéla Bočanová a Eliška Krupnová, která zužitkovala i druhou početní výhodu v utkání.

Ve druhém dějství sice snížila Diana Klavanová, ale v 46. minutě uklidnila český tým druhou brankou v utkání Adéla Bočanová. Pak už Češky dalšími pěti góly potvrdily roli favoritek - další dvě trefy přidala Adéla Bočanová, dvakrát se prosadila Natálie Martináková a podruhé v utkání se prosadila také Krupnová.

„Možná to bylo těžší utkání, než jsme si myslely. Estonky byly hodně dobré v obraně, měly hodně dobrý blok. Trpělivost byla obrovsky důležitá. Věděly jsme, že je otázka času, kdy se začneme prosazovat,“ řekla Adéla Bočanová webu Českého florbalu.

Kvalifikace MS florbalistek

3. evropská skupina v Gdaňsku (Polsko)

Česko - Estonsko 10:3 (4:2, 0:1, 6:0)
Branky a nahrávky:
4. Urbánková (Krupnová), 8. Řepková (A. Bočanová), 10. A. Bočanová (Frantíková), 20. Krupnová (Ratajová), 46. A. Bočanová (Řepková), 49. Martináková (Enenkelová), 50. A. Bočanová, 57. A. Bočanová (Řepková), 57. Martináková (Hanzlíková), 58. Krupnová - 7. Pärniková (Elomaaová), 8. Nellisová (Suvariová), 38. D. Klavanová (Kivirandová). Rozhodčí: Rozmiarek, Mielewczyk (oba Pol.). Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Diváci: 153.

Polsko - Itálie 18:1 (3:0, 7:0, 8:1)

,