Washington se vrátil domů vítězně, Satoranský rozdával asistence

  6:02aktualizováno  16:41
Washington se vrátil na domácí hřiště a ve středečním utkání basketbalové NBA využil tápání Indiany k výhře 107:89. Rozehrávačským hrdinou Wizards však tentokrát nebyl Tomáš Satoranský, ale jeho náhradník Chasson Randle, který si došel pro osobní rekord.
Tomáš Satoranský (vlevo) z Washingtonu obchází Darrena Collisona z Indiany.

Tomáš Satoranský (vlevo) z Washingtonu obchází Darrena Collisona z Indiany. | foto: Brad Mills-USA TODAY SportsReuters

Wizards si už v první čtvrtině vypracovali dvouciferný náskok a ten si udržovali po zbytek zápasu. 

Český rozehrávač prožil v dresu Washingtonu snad až příliš klidný večer. Rozdal šest asistencí, čtyři z nich ve třetí čtvrtině, kdy si jeho tým získal nad Indianou vedení o 25 bodů. 

Za svých 23 minut na hřišti vystřelil Satoranský jenom dvakrát - uspěl při dlouhé dvojce ve druhé minutě zápasu. Společně s jedním proměněným trestným hodem má na kontě celkem tři body, dva doskoky a jeden zisk.

V závěru už mohl odpočívat a tleskat svému náhradníkovi Chassonu Randleovi, který si 13 body zlepšil osobní rekord. 

Bradley Beal vedl Wizards 25 body, šesti doskoky a šesti asistencemi, Jeff Green zařídil 23 bodů, šest asistencí a pět doskoků, Trevor Ariza 12 bodů.

Sestřih ze zápasu Washington - Indiana:

Jordan McRae, který dosud nastupoval převážně za rezervní tým v G-League, podruhé za sebou skončil v dvouciferných číslech. Nastřílel 12 bodů.

Hráči Washingtonu tak opět potvrdili, že doma jsou výrazně silnější než venku. Jen 24 hodin po prohře ve slabém Clevelandu dokázali předvést mnohem lepší výkon proti přednímu týmu konference a oplatit mu dvě prosincové venkovní porážky. Wizards se posunuli na deváté místo Východní konference, ale na příčky pro play off stále ztrácejí dvě výhry.

„Lavička byla skvělá. Je dobře, že jsme po předchozí porážce hned tenhle zápas zvládli, ale měli jsme to takhle zvládnout i v Clevelandu. Bohužel máme hodně podobných výpadků. Příští zápas musíme hrát jako dnes,“ řekl Beal.

Další nepříjemná chvíle potkala Otto Portera Jr. Ten se vrátil do základní pětky Wizards, ale při jednom z doskoků dopadl tak nešťastně, že si vykloubil palec na noze. Washingtonu už scházejí veteráni John Wall, Dwight Howard a Markieff Morris.

Bradley Beal proti Indianě:

Pacers po třetí porážce za sebou klesli ve Východní konferenci na čtvrté místo a dotírá na ně pátý Boston. Tak devastující byl vliv nedávného zranění Victora Oladipa, po kterém skončila nejlepšímu střelci týmu sezona. 

Ve Washingtonu hledal trenér hostů Nate McMillan tahouna marně. Thaddeus Young zvládl 13 bodů (a sedm doskoků plus pět asistencí), přesto byl nejlepším střelcem poražených. Bojan Bogdanovič, Doug McDermott a T. J. Leaf zapsali po 12 bodech.

Wizards pomohla nečekaná domácí porážka sedmého Miami s Chicagem 89:105. Bulls uspěli teprve podruhé z posledních 16 zápasů. Rozhodli až ve druhé půli, ve které Bobby Portis nastřílel 22 ze svých 26 bodů. Wayne Selden přidal 20 bodů, což je jeho maximum v sezoně, a osm asistencí.

A to ještě Lauri Markkanen pomohl 14 body plus 13 doskoky, Kris Dunn zvládl 14 bodů, osm asistencí a pět doskoků a Robin Lopez zajistil 13 bodů. Bulls se obešli bez svého top střelce Zacha LaVina, který má potíže s kotníkem.

Heat nastoupili bez zraněných Derricka Jonese a Gorana Dragiče, přidal se k nim i Dwyane Wade, trápí ho koleno. Tyler Johnson nastřílel 15 bodů, Justise Winslow 14  bodů a Bam Adebayo s Waynem Ellingtonem se dostali na 13 bodů, Adebayo navíc doskočil sedm míčů. Josh Richardson se postaral o 12 bodů.

Bobby Portis proti Miami:

Středa mnoho vzruchu fanouškům nepřinesla jaksi všeobecně. Výjimkou byl duel Minnesota - Memphis, který dospěl až do prodloužení. V jeho poslední sekundě o výhře domácích Timberwolves 99:97 rozhodl Karl-Anthony Towns, když se šťastně trefil z otočky poté, co si míč sám doskočil po neúspěšné střele Andrewa Wigginse. 

V zápase přitom Towns kvůli problému s fauly odehrál jen 26 minut a dal 16 bodů, všechny po poločase, připojil k nim 10 doskoků. Právě tento reprezentant Dominikánské republiky se postaral i o samotné prodloužení, 33 sekund před koncem srovnal bodově chudý duel na 93:93.

Nejlepším hráčem týmu byl Jerryd Bayless s 19 body, 12 asistencemi a sedmi doskoky. V asistencích si utvořil nový osobní rekord. Andrew Wiggins připojil 12 bodů a pět doskoků. Na 10 bodů se dostali Taj Gibson, Gorgui Dieng a Anthony Tolliver.

Mike Conley dal za Memphis 26 bodů a připojil k nim osm asistencí, Marc Gasol zařídil 19 bodů a sedm doskoků, Kyle Anderson zapsal 14 bodů plus sedm doskoků a mladík Ivan Rabb zvládl 10 bodů a 10 doskoků.

Karl-Anthony Towns trefil výhru nad Memphisem:

Denver si dojel pro vítězství 105:99 na palubovku New Orleans. Pivot vítězného celku Nikola Jokič využil četných absencí v dresu Pelicans v čele s hvězdným Anthonym Davisem ke svému osmému triple double v sezoně. Nasbíral 20 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí. 

Střelecky se pod úspěch Nuggets podepsali také Malik Beasley s 22 body a  Monté Morris s 20 body, Morris připojil sedm doskoků a sedm asistencí. Veterán Paul Millsap zajistil 13 bodů a osm doskoků.

Pelicans chyběli i Julius Randle, Elfrid Payton, Nikola Mirotič a E’Twaun Moore, trenér Alvin Gentry měl k dipozici jediného tradičního člena základní pětky - Jrue Holiday zařídil 22 bodů, šest doskoků a šest asistencí. Trojkou minutu a půl před koncem na 99:100 vykřesal svému celku naději. 

Nováček Kenrich Williams navázal na povedený večer s Houstonem a 21 body si vylepšil osobní maximum, v zápase trefil pět trojek, navíc doskočil osm míčů. Darius Miller přidal 15 bodů (čtyři trojky), šest doskoků a pět asistencí a Jahlil Okafor 14 bodů plus osm doskoků.

Nikola Jokič proti New Orleans:

Triple double zaznamenal také Dennis Smith Jr. z Dallasu, povedlo se mu to l podruhé v kariéře; 13 body, 15 asistencemi a 10 doskoky nasměroval Mavericks k výhře 114:90 nad New Yorkem

Zastínil tak nejen Harrisona Barnese (19 bodů) a Wesleyho Matthewse (17 bodů, pět trojek), ale i hvězdného nováčka Luku Dončiče, který měl na kontě 16 bodů, osm doskoků a pět asistencí. 

Veterán Dirk Nowitzki si 14 body vytvořil sezonní maximum. A potvrdil, že se mu v Madison Square Garden obvykle dařilo; má tu průměr 24,9 bodu na zápas. „Vždycky jsem si to tu užíval. Jestli to teď mělo být naposledy, tak to bylo jedno z oblíbených míst,“ poznamenal čtyřicetiletý Němec hrající v NBA 21. rokem.

Dennis Smith Jr. proti New Yorku:

Střeleckou tabulku New Yorku vedl nováček Kevin Knox se 17 body, Trey Burke dodal 16 bodů a Mario Hezonja 13 bodů. Nováček Allonzo Trier dopsal  11 bodů. 

Po cestě za 11. porážkou v řadě dostal v sestavě Knicks prostor i oblíbený turecký pivot Enes Kanter, za devět minut stihl pět bodů. Jak se pracuje s fanoušky, ukázal při svém vstupu do hry.

31.ledna 2019 v 03:12, příspěvek archivován: 31.ledna 2019 v 09:37

VIDEO: .@Enes_Kanter checks into the game & gives a ??to the #Knicks logo at center court in his return to action. https://t.co/YvZYUEhILF

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

.@Enes_Kanter checks into the game & gives a to the #Knicks logo at center court in his return to action. https://t.co/YvZYUEhILF

Jasnou výhru Portlandu nad rivaly z Utahu 132:105 režírovali Damian Lillard s 36 body, 11 asistencemi a osmi doskoky a C. J. McCollum s 30 body. Už po úvodní čtvrtině měl druhý z nich na kontě 20 z celkových 45 bodů svého týmu. V koši McCollumovi skončil dokonce i jeden pokus o přihrávku...

Pivotman Meyers Leonard zaskočil za zraněného Jusufa Nurkiče a předvedl se 16 body plus šesti doskoky. Jeho náhradník Zach Collins stihl 12 bodů a osm doskoků.

Donovan Mitchell byl nejlepším střelcem poražených Jazz zásluhou 22 bodů. Rudy Gobert sekundoval 15 body a devíti doskoky, Joe Ingles přidal 14 bodů a pět asistencí a Ricky Rubio se postaral o 12 bodů a sedm asistencí. 

Za období od 15. prosince se Utah může pochlubit nejlepší defenzivou v lize, ale jeho souboje s Portlandem mohou skončit jakkoli. V této sezoně se rozešly 2:2. 

Damian Lillard a C. J. McCollum proti Utahu:

Boston si i bez Kyrieho Irvinga (potíže s kyčlí) snadno poradil s Charlotte 126:94, zazářili oba „Jayové“: Jaylen Brown zvládl 24 bodů a 10 doskoků, Jayson Tatum ho doplnil 20 body. Terry Rozier zabral Irvingovo místo a pomohl 17 body a 10 asistencemi. 

Při sedmém vítězství Celtics z posledních osmi utkání byli vidět i Marcus Morris (15 bodů a sedm doskoků), Al Horford (14 bodů, sedm doskoků a pět asistencí) a Gordon Hayward (12 bodů). Ve třetí čtvrtině domácí odskočili díky úseku 25:6.

Kemba Walker byl nejlepším střelcem Hornets s 21 body, dvacetiletý Malik Monk snad konečně začíná naplňovat potenciál střelce, zapsal 16 bodů, Nicolas Batum je doplnil 13 body a Marvin Williams 10 body.

Momenty ze zápasu Boston - Charlotte:

V duelu dvou mladých týmů si Sacramento nakonec vcelku snadno poradilo s Atlantou 135:113. V úvodních fázích sice prohrávalo o deset bodů, ale o poločase už vedlo 67:53.

Na pozice nejlepších střelců Kings se dostali dva pivoti-nováčci. Harry Giles III. se blýskl osobním rekordem 20 bodů, když ve třetí čtvrtině zapsal 12 bodů, a sedmi doskoky. Marvin Bagley III. zářil už ve druhé části, celkově stihl 17 bodů a 12 doskoků.

Buddy Hield je podpořil 18 body, Bogdan Bogdanovič 16 body a sedmi asistencemi a Nemanja Bjelica 12 body plus osmi doskoky. Náhradníci vítězného celku nastříleli celkem 80 bodů. Doma Kings uspěli v pátém utkání za sebou.

Momenty ze zápasu Sacramento - Atlanta:

Také Hawks táhl nováček: Trae Young zapsal 23 bodů a osm asistencí. John Collins pomohl 14 body a sedmi doskoky, Alex Len 13 body a na 11 bodů se posunula čtveřice DeAndre’ Bembry, Jeremy Lin, Taurean Prince a Kevin Huerter.

Výsledky NBA

Boston Celtics - Charlotte Hornets 126:94
Miami Heat - Chicago Bulls 89:105
New York Knicks - Dallas Mavericks 90:114
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 99:97 po prodl.
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 99:105
Washington Wizards - Indiana Pacers 107:89 (za domácí Satoranský 3 body, 6 asistencí, 2 doskoky)
Sacramento Kings - Atlanta Hawks 135:113
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 132:105

Tabulka Východní konference

Tým Z V P S %
1. Milwaukee Bucks 49 36 13 5744:5271 73,5
2. Toronto Raptors 52 37 15 5934:5653 71,2
3. Philadelphia 76ers 51 33 18 5900:5716 64,7
4. Indiana Pacers 50 32 18 5414:5194 64
5. Boston Celtics 51 32 19 5734:5387 62,7
6. Brooklyn Nets 52 28 24 5815:5798 53,8
7. Miami Heat 49 24 25 5162:5170 49
8. Charlotte Hornets 50 24 26 5573:5571 48
9. Washington Wizards 51 22 29 5749:5882 43,1
10. Detroit Pistons 49 21 28 5188:5324 42,9
11. Orlando Magic 51 20 31 5318:5504 39,2
12. Atlanta Hawks 50 16 34 5512:5894 32
13. Chicago Bulls 52 12 40 5275:5762 23,1
14. Cleveland Cavaliers 52 11 41 5336:5893 21,2
15. New York Knicks 50 10 40 5310:5750 20

Tabulka Západní konferece

Tým Z V P S %
1. Golden State Warriors 50 36 14 5953:5589 72
2. Denver Nuggets 50 35 15 5574:5290 70
3. Oklahoma City Thunder 50 32 18 5724:5473 64
4. Portland Trail Blazers 52 32 20 5883:5722 61,5
5. Houston Rockets 50 29 21 5614:5543 58
6. San Antonio Spurs 52 30 22 5853:5721 57,7
7. Utah Jazz 52 29 23 5649:5494 55,8
8. Los Angeles Clippers 51 28 23 5821:5789 54,9
9. Los Angeles Lakers 51 26 25 5718:5707 51
10. Sacramento Kings 51 26 25 5784:5867 51
11. Minnesota Timberwolves 51 25 26 5685:5677 49
12. Dallas Mavericks 50 23 27 5483:5459 46
13. New Orleans Pelicans 52 23 29 6050:5977 44,2
14. Memphis Grizzlies 52 20 32 5228:5396 38,5
15. Phoenix Suns 53 11 42 5622:6132 20,8
Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Vysoká pokuta za nařčení Antoše. APK hlásí: Zadina zpochybnil nezávislost sudích

23. dubna 2024  15:43,  aktualizováno  15:56

Aktualizujeme Po výhře 6:2 ve čtvrtém utkání finále hokejové extraligy si postěžoval, že názory experta České...

Loučení s hokejem, nebo ne? Oficiálně ještě nekončím, vzkázal Voráček

23. dubna 2024  14:43,  aktualizováno  15:22

V NHL nenastoupil od listopadu 2022, pauzíruje kvůli otřesům mozku. Mezitím se přesunul na...

Brenda Fruhvirtová v Madridu ztratila dobře rozehraný zápas, končí i Siniaková

23. dubna 2024  13:53,  aktualizováno  15:16

Aktualizujeme Brenda Fruhvirtová podlehla v úvodním kole antukového turnaje v Madridu po dobře rozehraném prvním...

Almanach jménem Inzaghi mladší. Proč právě on dovedl Inter Milán k titulu

23. dubna 2024  15:12

Premium Nemáte šanci spočítat, kolikrát si během zápasu před střídačkou chytne pramínky ulíznutých...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...