Satoranský předvedl nejkrásnější smeč, pak ještě dvě. Washington padl

  5:29aktualizováno  18:56
Utkání s Milwaukee jsou pro pro washingtonského Tomáše Satoranského velkou příležitostí ukázat se. Lednu si proti nejlepšímu celku basketbalové NBA připsal první triple double kariéry, teď navázal třemi smečemi. A na tu první, přes obřího Brooka Lopeze, se bude dlouho vzpomínat. Jenže Wizards napodruhé hosty nepřekvapili, prohráli 115:131.
Tomáš Satoranský (vpravo) z Washingtonu smečuje přes Brooka Lopeze z Milwaukee,...

Tomáš Satoranský (vpravo) z Washingtonu smečuje přes Brooka Lopeze z Milwaukee, navíc je při tom faulován. | foto: Tommy Gilligan-USA TODAY SportsAP

Satoranský si ze zápasu odnesl čtyři úspěšná zakončení, kromě tří smečí přidal i jednu trojku. Celkově se dostal na 10 bodů, šest asistencí, pět doskoků a přidal po jednom bloku a zisku. Odehrál 24 minut - v závěru se už do utkání nevrátil; nebylo ho potřeba, rozdíl ve skóre byl příliš vysoký.

V poslední části tak základní pětky na obou stranách víceméně odpočívaly, i tak jejich členové nasbírali všichni přes deset bodů.

Washington přitom doma začal skvěle, ve 45. sekundě vedl po smeči a trestném hodu v podání českého rozehrávače už 5:0. Milwaukee ihned ubyl jeden time out. Jenže to bylo nejvyšší vedení domácích v zápase. Hosté převzali iniciativu, následující úsek ovládli 20:6 a první čtvrtinu vyhráli 38:26.

Smeč s faulem v podání Tomáše Satoranského:

Ve třetí části přišlo rozuzlení. Náskok Milwaukee vyletěl až na 32 bodů. Pak sice Washington odpověděl sérií 16:0 (Satoranský ji uzavřel svou třetí smečí), ale zbytek duelu si už hosté pohlídali.

Mužem zápasu byl hostující Janis Adetokunbo s 37 body a 10 doskoky za necelých 33 minut na hřišti, ke střeleckému večeru si pomohl 17 trestnými hody, všechny proměnil. 

Brook Lopez ho podpořil 21 body a šesti doskoky, Khris Middleton 20 body, sedmi doskoky a šesti asistencemi a Malcolm Brogdon se postaral o 15 bodů, devět doskoků a pět asistencí. Náhradník George Hill připojil 13 bodů. Bucks trefili 17 trojek. Eric Bledsoe dostal volno.

„Posledně jsme sem přijeli po vydřené výhře nad Houstonem a dolehl tu na nás náročný program, tím ale nechci snižovat výkon Washingtonu. Nicméně po triumfu nad Torontem a lehkém odpočinku jsme dnes nezaváhali a to je dobré znamení,“ pochvaloval si Mike Budenholzer, kouč Bucks.

Na washingtonské straně byl nejvýraznější postavou Bradley Beal s 24 body, Jeff Green připojil 20 bodů, Otto Porter Jr. 18 bodů a sedm doskoků a Trevor Ariza s Thomasem Bryantem se dostali na 12 bodů. Po zranění Johna Walla má Washington bilanci devíti vítězství a sedmi porážek.

Tažení Jamese Hardena pokračuje, má na kontě 26. zápas za sebou, ve kterých pokořil třicetibodovou hranici. Tentokrát zvládl osobní cíl vcelku rychle, celkově nastřílel 43 bodů a Houstonu pomohl k vysoké venkovní výhře v Utahu 125:98.

Harden se navíc přiblížil ke vzácné statistice 5x5 (pět zápisů v bodech, doskocích, asistencích, blocích a ziscích), na kontě měl totiž i 12 asistencí, šest zisků, pět doskoků a čtyři bloky. 

Gerald Green pomohl skončit dvouzápasovou minisérii houstonských nezdarů 25 body (trefil sedm trojek), Kenneth Faried přidal 16 bodů a 12 doskoků, Austin Rivers také nastřílel 16 bodů. Chris Paul ve druhém utkání ve dvou dnech odpočíval. 

James Harden proti Utahu:

Donovan Mitchell byl nejlepším střelcem poražených Jazz s 26 body, přihodil k nim devět asistencí a šest doskoků. Jae Crowder zvládl 11 bodů, pět doskoků a čtyři zisky, Joe Ingles 11 bodů. Rudy Gobert se postaral o 10 bodů a 13 doskoků, Royce O’Neale o 10 bodů a šest doskoků. 

Kalifornský duel Golden State - LA Lakers přišel o část náboje už před začátkem, hostující LeBron James se tentokrát na palubovku Oracle Areny nevrátil, raději šetřil třísla. Jeho spoluhráči smazali dvouciferný náskok Warriors z úvodu a ve třetí části vedli o 10 bodů. Šampioni však podruhé s Lakers prohrát nechtěli a velký finiš jim přinesl výhru 115:101.

Klay Thompson se vrátil do sestavy Golden State po jedné absenci zaviněné nemocí a hned vysázel 28 bodů. Kevin Durant připojil 21 bodů, 11 asistencí a pět doskoků, DeMarcus Cousins nastřádal 18 bodů a 10 doskoků a veterán Andre Iguodala 17 bodů. Nevedlo se Stephenu Currymu, který stihl jen 14 bodů, z pole se poprvé prosadil až šest minut před koncem.

DeMarcus Cousins je zpět, ukázala jeho smeč přes Kyla Kuzmu:

Lakers vedl Brandon Ingram s 20 body, Kyle Kuzma přidal 13 bodů a Rajon Rondo útočil 12 body, 11 asistencemi a osmi doskoky na triple double. Kentavious Caldwell-Pope zvládl 12 bodů a šest doskoků, Ivica Zubac 10 bodů a devět doskoků.

Emotivní večer prožil hostující pivotman JaVale McGee. Při návratu do svého bývalého působiště se konečně dočkal prstenu pro šampiona 2018, smát se mohl vtípku bývalého spoluhráče Andreho Iguodaly. 

03.února 2019 v 02:58, příspěvek archivován: 03.února 2019 v 07:29

VIDEO: Andre Iguodala presents JaVale McGee with his @warriors 2018 NBA championship ring! #ThisIsWhyWePlay https://t.co/LFHeYNp4cL

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Andre Iguodala presents JaVale McGee with his @warriors 2018 NBA championship ring! #ThisIsWhyWePlay https://t.co/LFHeYNp4cL

Jenže po zápase mu nesedl proslov trenéra Luka Waltona o nesobeckosti zkušených hráčů a společně s Michaelem Beasleym a Lancem Stephensonem, spor málem přerostl ve rvačku.

03.února 2019 v 06:46, příspěvek archivován: 03.února 2019 v 07:26

To add on here, I’m told JaVale McGee, Lance Stephenson and Michael Beasley were the focus of this message and they didn’t take kindly - JaVale more than anyone. https://t.co/6phGSmLUgM

Denver zvítězil pošesté za sebou, v Minnesotě 107:106, Svému trenéru Miku Maloneovi tím zajistil pozici trenéra u týmu LeBrona Jamese v blížícím se Utkání hvězd NBA.

Nikola Jokič vedl Nuggets svým 25. triple double v kariéře, zapsal 13 bodů, 16 doskoků a 10 asistencí. Završil ho v předposlední minutě, když k protiútoku vyzval Malika Beasleyho pasem přes celé hřiště. Beasley si nakonec připsal 22 bodů, Will Barton 20 bodů, Trey Lyles 19 bodů a šest doskoků a Monté Morris zařídil 17 bodů plus 10 asistencí a sedm doskoků .

Nikola Jokič proti Minnesotě:

Wolves mohli v posledních sekundách otočit, tříbodový pokus Luola Denga (11 bodů) ale skončil jen na obroučce. Karl-Anthony Towns je vedl 31 body, 12 doskoky a sedmi asistencemi. Jerryd Bayless zajistil 15 bodů a 10 asistencí. Nepomohl ani návrat Derricka Rose z marodky, zvládl osm bodů a pět asistencí. 

Philadelphia padla v Sacramentu 108:115. V závěru sahala po obratu, když smazala desetibodový odstup, domácí však odpověděli v předposlední minutě trojkou Buddyho Hielda a donáškou Marvina Bagleyho a pak kontrolovali vývoj trestnými hody. 

Domácí kanonýr Hield vysázel 34 bodů, v zápase trefil celkem sedm trojek. De’Aaron Fox přidal 19 bodů a osm asistencí, Willie Cauley-Stein 19 bodů a devět doskoků. Marvin Bagley III. double double stihl, má 14 bodů a 13 doskoků.

Sixers nestačilo 29 bodů a 17 doskoků v podání Joela Embiida či 29 bodů a sedm asistencí Jimmyho Butlera. Druhý z nich nasázel 18 bodů v poslední čtvrtině, předvedl i dvě čtyřbodové akce. Ben Simmons jim pomohl 22 body a osmi doskoky. Citelně však scházeli veteráni J. J. Redick a Wilson Chandler.

Buddy Hield proti Philadelphii:

Dallas neměl potíže v Clevelandu, vyhrál 111:98. Luka Dončič vedl vítěze 35 body (vyrovnaný osobní rekord, už v první čtvrtině zapsal 18 bodů, 28 do poločasu), 11 doskoky a šesti asistencemi. Harrison Barnes pomohl slovinskému teenagerovi 17 body, z toho 13 v poslední čtvrtině. Další nováček Jalen Brunson dodal 15 bodů a šest doskoků, Ryan Broekhoff připojil 12 bodů a Maxi Kleber 10 bodů a devět doskoků.

Newyorské posily Tim Hardaway Jr., Courtney Lee a Trey Burke ještě nenastoupily, Kristaps Porzingis se v tomto ročníku patrně neobjeví.

Jordan Clarkson se pokoušel držet Cavaliers ve hře 19 body a Collin Sexton 13 body, David Nwaba zvládl 12 bodů, Larry Nance Jr. se postaral o 11 bodů a 12 doskoků. Alec Burks pak o 12 bodů a osm doskoků. Mezi zraněné clevelandské hráče právě přisedl Cedi Osman (v utkání 10 bodů), má problém s kotníkem.

Luka Dončič proti Clevelandu:

San Antonio doma udolalo oslabené New Orleans 113:108, LaMarcus Aldridge k tomu napomohl 25 body a 14 doskoky. V zápase pokořil hranici 18 000 bodů. Rudy Gay a Marco Belinelli zvládli po 17 bodech, Gay přidal osm doskoků. DeMar DeRozan sekundoval se 13 body, šesti doskoky a pěti asistencemi. Bryn Forbes a Patty Mills stihli po 12 bodech.

Nováček Frank Jackson v dresu Pelicans zaujal osobním maximem 25 bodů. Jrue Holiday přispěl 15 body a sedmi doskoky, Ian Clark 15 body a Cheick Diallo 13 body a osmi doskoky. Kenrich Williams připojil 12 bodů a osm doskoků. V posledních minutách předvedli hráči New Orleans sérii 24:5, ale na zvrat už bylo pozdě. 

Oživení do arény NBA znovu vnesl netopýr, tentokrát „zaútočil“ v první čtvrtině. Domácí maskot Coyote však byl připravený a v převleku za Batmana okřídleného savce odchytil. V Texasu měli s netopýry problém už v nedávném zápase s Brooklynem, další se objevil v hale v Salt Lake City 

03.února 2019 v 02:53, příspěvek archivován: 03.února 2019 v 06:23

VIDEO: BatYote with the special assist! ???? Thanks, @SpursCoyote! https://t.co/0mZBYEOeqN

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

BatYote with the special assist! Thanks, @SpursCoyote! https://t.co/0mZBYEOeqN

Charlotte doma překonalo Chicago 125:118 a hlídá si sedmou pozici ve Východní konferenci. Kemba Walker se o to postaral 37 body, do čtvrté čtvrtiny si schoval 15 bodů. Navíc zajistil i 10 asistencí a šest doskoků.  Malik Monk připojil 18 bodů a Nicolas Batum 16 bodů plus pět doskoků. Miles Bridges, Jeremy Lamb a Marvin Williams zapsali pro 13 bodech, Lamb má na kontě i devět doskoků.

Bulls nestačily velké výkony obou pivotů: Bobby Portis se postaral o 33 bodů (22 z nich ve druhé čtvrtině) a devět doskoků, Lauri Markkanen o 30 bodů a devět doskoků. Zach LaVine se dostal na 18 bodů a pět doskoků. 

Kemba Walker proti Chicagu:

Indiana slaví vítězství 95:88 v Miami, první od zranění Victora Oladipa. Přerušila tím sérii čtyř neúspěchů. Bojan Bogdanovič si vzal na starost střelbu a zaznamenal 31 bodů, navíc doskočil sedm míčů. Darren Collison pomohl 20 body, Myles Turner 14 body a Thaddeus Young 11 body a devíti doskoky.

Heat nepomohlo ani 21 bodů a šest doskoků v podání Dwyanea Wadea, Hassan Whiteside zaznamenal 19 bodů a 14 doskoků, Josh Richardson a Kelly Olynyk připojili po 14 bodech, Olynyk má i sedm doskoků. 

Na současné poměry v NBA se oba týmy v poslední čtvrtině nebývale trápily s útokem. Dvanáctiminutovka skončila 11:11.

LA Clippers si vezou výhru 111:101 z Detroitu, přestože začali hrůzostrašně a první čtvrtinu ztratili 22:40, ve druhé prohrávali dokonce už o 25 bodů. Ve druhé půli však došlo na obrat, největší v historii Clippers. Ve třetí části hosté stahovali, v tu čtvrtou pak ovládli 35:17.

Hrdinou koncovky byl losangeleský Lou Williams, který pomohl 16 body v řadě. Celkově vysázel 39 bodů a k tomu devětkrát asistoval. Montrezl Harrell sekundoval se 16 body a sedmi doskoky a Mike Scott dostal šanci na 15 bodů. Boban Marjanovič stihl double double 10 bodů a 10 doskoků.

Jediným hráčem ze základní pětky Clippers s dvouciferným počtem bodů je kanadský nováček Shai Gilgeous-Alexander se 14 body (stihl i sedm doskoků, pět asistencí a tři zisky), zato náhradníci přestříleli ty domácí 80:17.

Reggie Jackson byl nejlepším střelcem Detroitu s 29 body, Blake Griffin proti bývalým spoluhráčům zaznamenal 24 bodů, 11 doskoků a šest asistencí. Reggie Bullock připojil 19 bodů, Andre Drummond 12 bodů, 11 doskoků a tři bloky.

Lou Williams proti Detroitu:

Orlando přehrálo Brooklyn 102:89. Nikola Vučevič vedl vítěze 24 body, z toho 12 v poslední čtvrtině, navíc doskočil 12 míčů a tři střely zblokoval. Kouzlo Magic dodali mladíci Jonathan Isaac (double double za 10 bodů a 12 doskoků plus tři bloky) a Wes Iwundu (stihl „jen“ 10 bodů, sedm z nich přišlo v poslední minutě třetí části, tři zbylé body v úvodu té čtvrté).  

Evan Fournier přispěl Orlandu 16 body, Aaron Gordon 15 body a D. J. Augustin 12 body plus osmi asistencemi.

Brooklynský D’Angelo Russell oslavil nominaci do Utkání hvězd 23 body a šesti asistencemi, Shabazz Napier připojil 15 bodů a Ed Davis 11 bodů plus 16 doskoků..

Atlanta zvrátila souboj s Phoenixem v závěru utkání, odváží si triumf 118:112. Hawks překonali 25 ztrát (Suns jich spáchali jen 10). Vynikající formu potvrzuje John Collins (vyrovnaný osobní rekord 35 bodů plus 16 doskoků, z toho 10 útočných), zastřílel i Trae Young (27 bodů, z toho 17 v poslední čtvrtině). Dewayne Dedmon přidal 11 bodů, Kevin Huerter 10 bodů, sedm doskoků a pět asistencí.

John Collins proti Phoenixu:

Před desátou porážkou za sebou neubránili Phoenixu ani Devin Booker s 32 body, 10 asistencemi a osmi doskoky, ani Josh Jackson s 25 body a třemi zisky, ani Mikal Bridges s 20 body a třemi zisky. 

Po šestizápasové absenci zaviněné zraněním kotníku se vrátil Deandre Ayton, stihl 13 bodů a 11 doskoků, Kelly Oubre Jr. pak zaznamenal 11 bodů a šest doskoků. Ve třetí čtvrtině Suns vedli o osm bodů, ale koncovka jim nevyšla.

Výsledky NBA

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 101:111
Charlotte Hornets - Chicago Bulls 125:118
Orlando Magic - Brooklyn Nets 102:89
Washington Wizards - Milwaukee Bucks 115:131 (za domácí Satoranský 10 bodů, 6 asistencí, 5 doskoků)
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 98:111
Miami Heat - Indiana Pacers 88:95
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 115:101
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 113:108
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 106:107
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 112:118
Utah Jazz - Houston Rockets 98:125
Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 115:108

Tabulka Východní konference

Tým Z V P S %
1. Milwaukee Bucks 51 38 13 5980:5478 74,5
2. Toronto Raptors 53 37 16 6026:5758 69,8
3. Philadelphia 76ers 53 34 19 6121:5935 64,2
4. Boston Celtics 52 33 19 5847:5486 63,5
5. Indiana Pacers 52 33 19 5609:5389 63,5
6. Brooklyn Nets 54 28 26 6018:6017 51,9
7. Charlotte Hornets 52 26 26 5798:5781 50
8. Miami Heat 51 24 27 5352:5383 47,1
9. Detroit Pistons 51 22 29 5382:5524 43,1
10. Washington Wizards 52 22 30 5864:6013 42,3
11. Orlando Magic 53 22 31 5527:5693 41,5
12. Atlanta Hawks 52 17 35 5742:6134 32,7
13. Chicago Bulls 53 12 41 5393:5887 22,6
14. Cleveland Cavaliers 53 11 42 5434:6004 20,8
15. New York Knicks 51 10 41 5409:5863 19,6

Tabulka Západní konference

Tým Z V P S %
1. Golden State Warriors 52 37 15 6172:5803 71,2
2. Denver Nuggets 52 37 15 5817:5518 71,2
3. Oklahoma City Thunder 51 33 18 5842:5575 64,7
4. Portland Trail Blazers 52 32 20 5883:5722 61,5
5. San Antonio Spurs 54 32 22 6083:5943 59,3
6. Houston Rockets 52 30 22 5861:5777 57,7
7. Utah Jazz 54 30 24 5875:5731 55,6
8. Los Angeles Clippers 53 29 24 6052:6013 54,7
9. Sacramento Kings 52 27 25 5899:5975 51,9
10. Los Angeles Lakers 53 27 26 5942:5942 50,9
11. Minnesota Timberwolves 52 25 27 5791:5784 48,1
12. Dallas Mavericks 52 24 28 5683:5650 46,2
13. New Orleans Pelicans 53 23 30 6158:6090 43,4
14. Memphis Grizzlies 53 20 33 5320:5496 37,7
15. Phoenix Suns 54 11 43 5734:6250 20,4
Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Procházka knokautoval Rakiče! Divoká bitka a bonus 7 milionů za nejlepší výkon

14. dubna 2024  3:01,  aktualizováno  10:32

Las Vegas (Od našeho zpravodaje) Jiří Procházka zvládl zásadní zápas v Las Vegas. V neděli nad ránem se oklepal z listopadové prohry...

Třinec - Sparta 2:1. Sekunda od prohry, domácí zázračně vybojovali sedmý zápas

11. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:17

O první branku se oba semifináloví soupeři přetahovali až do třetí části. Vstřelila ji sice Sparta,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

ONLINE: Kladno - Vsetín 3:1. První gól dal Jágr, těsně před pauzou domácí zvyšují

18. dubna 2024  17:45,  aktualizováno  18:44

Sledujeme online Baráž o místenku v české hokejové extralize pokračuje od 18 hodin druhým zápasem v Kladně. Zatímco...

ONLINE: Fiorentina - Plzeň, o semifinále s jedinou změnou. Na kraji hraje Kopic

18. dubna 2024  17:42

Sledujeme online V zádech mají nadějný bezbrankový výsledek. Plzeňští fotbalisté hrají ve čtvrtfinálové odvetě...

Etická komise šetří Nezmara i celou Slavii. Ovlivnili finiš mistrovské sezony?

18. dubna 2024  14:52,  aktualizováno  17:38

Etická komise fotbalové asociace zahájila ve čtvrtek řízení s bývalým slávistickým sportovním...

ONLINE: Češi pokračují v přípravě na MS, v Budějovicích hostí Rakousko

18. dubna 2024

Sledujeme online Třetí přípravný duel před blížícím se mistrovstvím světa hrají čeští hokejisté. Po dvou výhrách nad...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...