Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Franta ze seriálu Most! rozproudil debatu: Jak fanoušci přijali omluvu?

Zdeněk Godla je sympaťák.
Zdroj: Se souhlasem České televize
+ Dalších 55 fotografií
hádka
Zdeněk Godla alias Franta ze seriálu Most! na Facebooku rozproudil vášnivou debatu. Jeho omluva za použití slova "cikán" se neobešla bez odezvy těch, kteří si jeho vyjádření všimli. Ohlasy jsou vcelku vyvážené, polovina komentujících tvrdí, že je toto slovo hanlivé, druhá polovina si však stojí za tím, že na něm nic špatného není.

Zdeněk Godla, který v rozhovoru pro server idnes.cz pronesl, že mu oslovení "cikán" nevadí, se za svůj výrok omluvil. Prý nikdy dostatečně nezkoumal rozdíl mezi slovy "cikán" a Rom, poté, co mu neznámý člověk odlišnost mezi těmito pojmy vysvětlil, se skrz server romea.cz nechal slyšet, že jeho použití ho nyní mrzí. Jeho omluva nenechala na reakce uživatelů sociálních sítí dlouho čekat.

Reakce na jeho omluvu jsou vcelku vyvážené, někteří komentující se Godly horečně zastávají. "Pan Godla dělá pro lepší soužití Romů a Čechů během hodiny pondělního večera víc než všechny neziskovky za posledních pár let," píše jeden z uživatelů. Další jsou pak naštvaní, že seriálový Franta nezná rozdíl mezi slovy "cikán" a Rom. "On neví, jaký je mezi těmi osloveními rozdíl? To si dělá p*del," píše další.

" style="border: none; position: relative; visibility: visible; display: block; margin: 0px; padding: 0px;" height="120px" width="400px">

Omluva Franty ze seriálu Most! rozpoutala na sociálních sítích vášnivou debatu, lidé se nyní nemohou shodnout, zda je výraz "cikán" hanlivý, nebo jde o běžné oslovení. Na reakce komentujících se můžete podívat v galerii.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy