Samsung chce Applu ukázat, jak má vypadat výroční chytrý telefon po první dekádě. Galaxy S10 ve třech variantách má Samsungu pomoci k posílení pozice na trhu a návratu k růstu, o který jej loni připravila silná konkurence. Ještě před oficiálním představením unikly další informace včetně oficiálních fotografií pro marketingové účely. K dispozici jsou už i potvrzené technické detaily nebo informace o evropských cenách.

Galaxy S10 ve verzi "plus" bude mít netradičně tři varianty, které se budou lišit kapacitou operační paměti a úložiště a také designem. Vrcholný model bude mít rekordní kombinaci 12 GB RAM a 1 TB prostoru pro data v keramickém těle s bílou i černou barvou. Cena 1500 eur znamená 38 až 40 tisíc korun. Nejlevnější varianta Galaxy S10e přijde na polovinu.

Informaci o cenách i základní technické parametry zveřejnil server Winfuture.de spolu s oficiálními fotografiemi nových telefonů. Ty potvrzují již známé informace o "prostřelených" displejích, ale ukazují také barevné varianty. Nezajímavěji z nich vypadá perleťově bílá, která přináší vlastní alternativu k barevným přechodům, s nimiž přišel Huawei. Zelená Galaxy S10 vypadá méně výrazně než zelená varianta Galaxy S6 Edge, která patřila k prvním chytrým telefonům s netradičním barevným provedením.

Z nejnovějších obrázků nových telefonů je zřejmý rozdíl mezi variantami Galaxy S10 se zaoblenými OLED obrazovkami a "levnějším" modelem Galaxy S10e, jenž bude mít plochý zobrazovací panel a silnější rámečky. Rozdíl v designu připomíná iPhone XR od Applu, který je levnější než zbylé dva modely (a nejlépe se prodává) a ústupky dělá v designu, kvalitě displeje a možnostech fotoaparátu.

Zbývá vám ještě 70 % článku

Co se dočtete dál

  • V textu se dočtete:
  • Kolik budou v Evropě stát jednotlivé varianty Galaxy S10?
  • Jaké překvapení vedle nových Galaxy S10 schovává Samsung na 20. února?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se