Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Člen komise sudích Mlsna rezignoval: Do fotbalových struktur se vracejí lidé spojení s opileckou kauzou, řekl

Garant videorozhodčích Roman Hrubeš, dvojice sudích Radek Příhoda - Jan Jílek a dnes i Petr Mlsna. Kvarteto mužů, které v posledním půlroce opustilo fotbalovou scénu. Zástupce Ligové fotbalové asociace Mlsna rezignoval kvůli tomu, že nesouhlasí se směřováním komise rozhodčích pod vedením Jozefa Chovance, který loni v létě nahradil Michala Listkiewicze, jemuž dělal místopředsedu.

Petr Mlsna
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je to pravda, rezignaci jsem předal předsedovi LFA a řediteli ligy. Rezignoval jsem z etických důvodů," cituje Mlsnu server iSport.cz. "Do fotbalových struktur se vracejí lidé spojení s opileckou kauzou či korupčními aférami z minulých let. Fotbal dělám pro radost a nesouhlasím s tím, kam směřuje. S takovými věcmi nechci být spojován," dodal.

Jde už o druhou změnu v komisi za posledního půl roku. V říjnu byl odvolán Roman Hrubeš, který byl prý spolu s Mlsnou v opozici vůči ostatním členům. Čtyřicetiletý právník Mlsna byl v komisi od července 2016. Náměstek ministra vnitra, jenž byl v roce 2012 i ministrem bez portfeje, v minulosti působil jako sudí v druhé lize.

"Jde o osobní rozhodnutí pana Mlsny, které plně respektuji. Avizované důvody jeho rezignace ale nechci nijak komentovat. Načasování těsně před startem jarní části soutěže, jež navíc proběhne premiérově v novém formátu, považuji každopádně za vysoce nešťastné," řekl předseda FAČR Martin Malík.

Protože byl Mlsna členem komise za ligu, o jeho nástupci bude rozhodovat Ligová fotbalová asociace. "Je to pro nás čerstvá informace. LFA se nastalou situací určitě bude zabývat. Ligový výbor bude zároveň zvažovat nejlepší možné řešení a povede v nejbližších dnech s FAČR debatu o fungování Komise rozhodčích směrem k profesionálním soutěžím," uvedla LFA v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články