Představení nové generace Volkswagenu Golf se nezadržitelně blíží, což s sebou přináší řadu informací a samozřejmě také spekulací. Už dříve jsme informovali, že dřívější generální ředitel VW Group měl v plánu elektrifikovat ostré provedení oblíbeného VW Golf, ovšem jeho nástupce Herbert Diess je jiného názoru.

Příští generaci Golfu GTI tak i nadále bude pohánět konvenční spalovací motor 2,0 TSI jako tomu bylo doposud, ovšem v případě Mk. VIII by jeho výkon měl dosahovat lehce přes 250 koní. Variantu Performance by měla nahradit verze TCR s výkonem necelých 290 koní. Hodnota točivého momentu by mala atakovat 400 Nm.

Co se převodovek týče, i zde zůstává situace stejná. V nabídce bude 6stupňový manuál a 7stupňové DSG. Původní představa 2litrového TSI a elektromotoru pracujícím s 48V napětím tak byla odsunuta na neurčito.

Volkswagen Golf GTI TCR (2019)Zdroj: Volkswagen

Nový Golf 8. generace budou nejspíše pohánět hybridní variace zážehového motoru 1,5 TSI a vznětového 2,0 TDI. Volkswagen už dokonce oznámil, že výroba nového Golfu započne v červnu letošního roku a hned nato proběhne světová premiéra.

Zda bude Golf GTI k dispozici hned zkraje výroby není známo.

V galerii si můžete prohlédnout stávající Golf GTI TCR