Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Začala sériová výroba nového modelu Škoda Scala. K zákazníkům se dostane v květnu

Ekonomika

  19:20
MLADÁ BOLESLAV - V závodě automobilky Škoda Auto v Mladé Boleslavi začala sériová výroba nového modelu Scala, z výrobní linky již sjel první vůz. Scala využívá jako první model značky platformu MQB A0 koncernu Volkswagen třeba jako VW Polo, uvedla firma ve čtvrteční tiskové zprávě. K zákazníkům se první vozy dostanou v květnu.

Škoda Scala na premiéře v Tel Avivu foto: Luděk Vokáč, Lidovky.cz

Nová platforma umožňuje uplatnění inovativních asistenčních systémů z vozů vyšších segmentů a zajistí vyšší úroveň bezpečnosti a pohodlí ve třídě kompaktních vozů.

Škoda Scala na premiéře v Tel Avivu
Škoda Scala na premiéře v Tel Avivu

„Zcela nový model Scala byl v Mladé Boleslavi navržen, vyvinut a ode dneška je zde také vyráběn,“ řekl ve čtvrtek člen představenstva společnosti Michael Oeljeklaus.

Cena začíná na 370 tisících korun

Zákazníci si budou moci vybírat z pěti motorů. Vedle tří benzinových motorů je k dispozici i jeden naftový agregát. Zemním plynem poháněná varianta bude následovat později v letošním roce.

Nejlevnější varianta Scaly bude stát 369 900 korun. Nepůjde ji ale objednat hned po zahájení prodeje, nejlevněji tak budou moci zájemci Scalu ze začátku pořídit za 394 900 korun. Dealeři přijímají objednávky na Scalu od 18. ledna, na trh bude vůz uveden v dubnu, první vozy budou zákazníkům dodány v květnu. Letos chce automobilka dosáhnout 10 000 objednávek nové Scaly.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává víc než 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...