Rekordní rok pro Facebook. Poprvé utržil přes 10 miliard dolarů

Se svými loňskými příjmy se po Applu a Microsoftu pochlubil i Facebook a v mnohém se taktéž jedná o rekordní čísla. Opět se zvýšil počet každodenních uživatelů, počet zhlédnutých reklam a prim začíná vedle fotek hrát i video.

Minimálně jednou denně navštíví Facebook 890 milionů uživatelů, což je bezmála stočtyřicetimilionový nárůst oproti loňsku. Fascinující je také počet uživatelů, kteří denně na Facebook zavítají z mobilního zařízení – 745 milionů. Pouze 150 milionů uživatelů tedy největší síť navštěvuje pouze na počítači. Alespoň jednou za měsíc je potom aktivních 1,4 miliardy uživatelů. A za nejpřekvapivější údaj můžeme považovat 526 milionů uživatelů, kteří používají pro prohlížení Facebooku pouze mobilní zařízení a z počítače se vůbec nepřihlašují.

Screenshot (23).png
Počty uživatelů, kteří jsou na Facebooku aktivní každý den (zdroj: Facebook)

Příjmy zaznamenaly za poslední tři měsíce rekordní nárůst a činily 3,9 miliardy dolarů. Z toho celých 3,6 miliardy pochází z reklam. Meziročně se jedná o nárůst o 1,3 miliardy. Facebook také překonal další magickou hranici. Poprvé za celý rok utržil přes 10 miliard, a to poměrně značně – konečné příjmy se zastavily na 12,5 miliardách. Reklamám se nejvíce daří v Severní Americe, kde vygenerovaly Facebooku přes 1,7 miliardy dolarů.

Screenshot (22).png
Příjmy Facebooku za poslední dva roky (zdroj: Facebook)

Jedinou položkou, ve které Facebok zaznamenal pokles je čistý zisk, když dosáhl na 701 milionů dolarů. Není se však čemu divit, nemalé peníze odčerpaly investice do Oculus VR a Whatsapp. I přesto však Facebook poprvé překročil hranici jedné miliardy dolarů volných finančních prostředků.

Mark Zuckerberg se také při telekonferenci pochlubil s čísly ohledně obsahu na Facebooku. Vedle fotografií, kterých každý den přibydou dvě miliardy, se důležitým formátem stává video. Každý den je totiž shlédnuto přes 3 miliardy klipů. Co můžeme čekat? Ještě větší nálož videoreklam.

Diskuze (20) Další článek: Vivaldi od tvůrců Opery chce získat zkušené surfaře

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,