Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Pohlaďte si mrtvou kočičku. Řbitov zvířátek Stephena Kinga straší v děsivé ukázce

Kultura

  16:00
LUDLOW, MAINE - Klasický horor Řbitov zvířátek od Stephena Kinga se po třiceti letech dočkal remaku. Nová verze se nyní představuje v druhé ukázce, která láká na slibný atmosférický horor. Už z této ukázky je ale patrné, že film bude od své knižní předlohy lišit.

Nemrtvá kočka. Snímek Řbitov zvířátek (2019). Režie: Kevin Kölsch a Dennis Windmyer. foto: PAramount Pictures

Chicagský doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s celou svou rodinou musí kvůli práci přestěhovat do ospalého městečka Ludlow v americkém státě Maine. Nedaleko od domov najdou ale tajemné pohřebiště, rituální místo, které dokáže vracet mrtvé k životu. Nic ale není tak, jak se zprvu zdálo.

Na hřbitově se začínají dít zlověstné věci. Snímek Řbitov zvířátek (2019)....
Hrobečku, hrobečku, co v tobě přebývá? Snímek Řbitov zvířátek (2019). Režie:...

Nová ukázka, v pořadí druhá, hororové fanoušky láká na děsuplnou atmosféru a krveláčně vypadající nemrtvé kočky. Soudě podle komentářů na sociálních sítích ukázka na diváky zapůsobila. Je z ní ale patrné, že si nový snímek vyložil literární předlohu po svém. Bez toho, aby se vyzradil děj, stačí říct, že mezi živé vrací jiné, než které vrátil zpět ve svém románu Stephen King.

V městečku Castle Rock sídlí zlo. Seriál láká hned na několik Kingových zápletek

V novém Řbitovu zvířátek si zahrají Jason Clarke (První člověk, Everest), John Lightgow (Interstellar, Zúčtování) nebo Amy Seymetzová (Klikaři, Svatyně zla). Za snímkem stojí režisérské duo Kevin Kölsch a Dennis Windmyer (oba Cena za slávu, Holidays). Autorem scénáře je Jeff Buhler (Potomek, seriál Nightflyers)

Hororový román Řbitov zvířátek napsal americký spisovatel Stephen King v roce 1986. První filmové adaptace se dočkal již v roce 1989. Snímek v Česku vyšel pod distribučním názvem Hřbitov domácích zvířátek.