Wizards porazili jeden z nejhorších celků NBA, Satoranský se na výhře podílel devíti body

Basketbalisté Washingtonu v pátečním utkání NBA s Clevelandem málem přišli o dvacetibodový náskok, ale nakonec jeden z nejhorších celků ligy porazili 119:106. Velkou zásluhu na tom měli dva noví hráči v kabině, Wizards Bobby Portis a Jabari Parker, kteří přišli v posledním dnu přestupního období výměnou za Otta Portera. Tomáš Satoranský přispěl k výhře devíti body, čtyřmi doskoky a třemi finálními přihrávkami.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský (v červeném).

Tomáš Satoranský | Foto: Al Drago | Zdroj: ČTK/AP

Portis měl skvostný úvod v novém angažmá. Za méně než pět minut při prvním střídání neminul ani jednu z pěti střel a měl na kontě 14 bodů.

Satoranského double double nestačil, Washington opět v NBA prohrál s Milwaukee

Číst článek

„Skvělé oživení,“ glosoval výkon nových svěřenců kouč Scott Brooks. „Jsem fakt zaskočený, jak dobře Bobby a Jabari zapadli,“ konstatoval tradiční tahoun Bradley Beal, který zaznamenal 25 bodů a 13 asistencí.

Na začátku druhé půle si celek z hlavního města USA vypracoval nejvyšší vedení v utkání, jenže pak se Cleveland vzepjal a přiblížil se na tři body. Blíž už se ale nedostal. Ve čtvrtém dějství hájili Satoranský a spol. šestibodový polštář, a nakonec úspěšně.

Hosty střelecky táhl Collin Sexton s 27 body, sekundoval mu Larry Nance, autor 10 bodů a 19 doskoků. Kevin Love, hlavní hvězda Cavaliers, se po zranění palce vrátil poprvé od 24. října do sestavy loňských finalistů, už v první čtvrtině ale ze zápasu opět odstoupil.

Philadelphia porazila druhý tým tabulky Západní konference Denver 117:110 a JJ Redick se na tom podílel sezonním maximem 34 bodů. V dresu Nuggets si jedenáctý triple double v tomto ročníku připsal Nikola Jokič, autor 27 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

Anthony Davis se po žádosti o výměnu a konci přestupního období vrátil do sestavy New Orleans a 32 body za 25 minut dovedl Pelicans k výhře nad Minnesotou 122:117.

Šesté vítězství v řadě vybojoval nejlepší tým ligy Milwaukee. Bucks vyhráli v Dallasu 122:107 a Janis Adetokunbo se o to zasloužil 29 body a 17 doskoky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme