11. února 2019 • 10:27

Velký přestup v českém MMA: Vémola končí v XFN, upíše se Oktagonu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva pořádně zatřásla česko-slovenskou MMA scénou. Karlos Vémola má "změnit dres" a upsat se organizaci Oktagon, největšímu rivalovi XFN, v níž je šampionem v polotěžké váze. Společnost, která je dosavadím působištěm "Terminátora", vydala k situaci oficiální prohlášení. Sám Vémola informace o pikantním přestupu potvrdil v exkluzivním rozhovoru pro Sport.



Vémola, který má pod hlavičkou XFN stoprocentní bilanci šesti výher, vyhlašoval, že se plánuje vrátit do UFC. V nejslavnější světové MMA organizaci byl prvním Čechem, mezi lety 2011 a 2013 zapsal dvě výhry a čtyři porážky. Comeback se zatím nekoná, pražská karta UFC Vémolovo jméno nenabízí, naopak přišel velký přestup v rámci české scény.

Jak první informoval Blesk, Vémola opouští XFN a přechází pod hlavní konkurenci, Oktagon. Organizace, která vzešla ze soutěže Oktagon Výzva a 16. března v Ostravě uspořádá už svůj jedenáctý galavečer, se na tiskové konferenci chystá představit plán na rok 2019 a slibuje i velké odhalení. Tím má být právě český Terminátor.

K velké zprávě se vyjádřila i XFN. "Máme s Karlem Vémolou platnou smlouvu do roku 2023. Pracujeme na několika společných projektech a v současné době intenzivně promujeme jeho zápas na XFN 17 v Brně. Situaci s Vámi pečlivě sledujeme a budeme Vás dále informovat," stojí v oficiálním prohlášení na Facebooku.

Vémola v rozhovoru pro Sport potvrdil svůj přesun. "Teď už asi necouvnu," řekl s tím, že za odchodem z XFN stojí i "nedohody" mezi ním a organizací.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud