Hlavní obsah

Smutný hrdina Sparty: Zase jsme to zbabrali...

Praha

Hodně rozporuplné pocity zažíval po utkání s Plzní hokejový útočník Richard Jarůšek. Po třech týdnech, kdy vypadl kvůli nepřesvědčivým výkonům ze sestavy Sparty, se do ní vrátil a na ledě zářil. Když v 50. minutě zkompletoval hattrick a poslal Pražany do vedení 3:2, zdálo se, že domácí už náskok udrží. Nakonec ale po prohře 3:4 nemají z dohrávky 16. kola extraligy ani bod...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Richard Jarůšek ze Sparty během utkání s Plzní.

Článek

Hodně se ve vás perou pocity smutku z prohry a spokojenosti z individuálního výkonu?

Mám radost, že jsem po dlouhé době nastoupil a ještě se mi podařilo dát tři góly. Jenže bych radši vyhrál, protože všichni víme, že pořád bojujeme o šestku. Bohužel jsme dneska ztratili vyhraný zápas, vždyť jsme skoro celou dobu vedli. Jenže závěr jsme nezvládli.

Hlavně chvíle po vašem třetím gólu, kdy jste hráli přesilovku, jenže místo zvýšení skóre Eberle v oslabení frnknul a srovnal?

Byl to rozhodující moment zápasu. Místo toho, abychom přidali uklidňující čtvrtý gól, jsme ztratili na útočné modré čáře puk a jejich hráč ze sólového úniku dal gól. To se nám nesmí stávat. Plzeň tenhle moment nakopnul, dala ještě jeden gól a my už závěr nezvládli.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Richard Jarůšek (druhý zleva) ze Sparty se raduje z gólu proti Plzni.

Sparta tak doma prohrála už čtvrtý z posledních pěti duelů, před vlastními fanoušky je třetím nejhorším týmem extraligy. Tušíte, proč se vám v O2 areně tolik nedaří?

Kdybych to věděl, tak to klukům řeknu, sám na tom zapracuju a budeme vyhrávat. Dneska proti Plzni to byl vyhraný zápas, za stavu 3:2 už jsme to měli nějak domlátit. My místo toho dostaneme gól v přesilovce. Zase jsme to zbabrali...

Jak jste se poslední tři týdny udržoval, když jste vypadl ze sestavy?

Měl jsem tréninky navíc, jenže vždycky je lepší hrát zápasy, než jenom trénovat. Proto jsem se těšil, až zase naskočím.

Bylo složité zůstat pozitivní, tvrdě pracovat a nebýt zahořklý?

Je to hodně těžké. Poslední dobou jsem se ale od takových myšlenek oprostil. Proti Plzni jsem chtěl hrát svůj hokej, být hlavně na puku, a ne ho zbytečně jen nahazovat.

Reklama

Související témata: