Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav chce i počtvrté vyzrát na Kometu, Třinec v taháku hostí vedoucí Liberec

Souboj druhého Třince s vedoucím Libercem bude ozdobou 43. kola hokejové extraligy. Pokračování základní části po reprezentační přestávce kvůli Švédským hrám ale nabídne třeba také přímý souboj o šestku mezi Mladou Boleslaví a obhájcem titulu Brnem. Na ledě třetí Plzně se představí páté Vítkovice. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav - Kometa Brno sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Navázat na výsledky a formu před přestávkou si přejí v Mladé Boleslavi. Pauza Středočechů byla díky předehranému zápasu dokonce dvanáctidenní.

"Čeká nás vyvrcholení základní části. Bude to zápas za zápasem, program bude zhuštěný. Je třeba, abychom na zbytek února byli připravení, měli sílu a ten sled zápasů zvládli bez zranění a s nějakými výsledky," prohlásil trenér Radim Rulík.

"Tento zápas má zvláštní náboj v tom, že nás domácí mohou i přeskočit v tabulce. Ale do konce základní části budou důležité všechny duely," řekl brněnský kouč Kamil Pokorný.

Proti Mladé Boleslavi to Kometě v sezoně nepálí, ve třech zápasech jí dala jediný gól a nezískala ani bod. "Trénovali jsme ofenzivu, musíme se zaměřit na naši hru. Věřím, že góly už dáme," dodal Pokorný.

Kometa bude mít poprvé na soupisce staronové brankářské duo Čiliak–Vejmelka, ale kdo půjde chytat, trenéři neprozradili.

Naposledy v základní části nastoupí v brněnském dresu zkušený útočník Plekanec, pak se vrátí do prvoligového Kladna. Za Brno může opět hrát, pokud Kladno nepostoupí do baráže o extraligu.

Třinec zahajuje závěrečný blok základní části sérií tří domácích zápasů, po kterých se vydá hned pětkrát na led soupeřů.

Atypická šňůra může zahýbat jeho postavením v tabulce, ale Oceláři věří, že jsou na závěr sezony v nejlepší kondici.

"Hned v prvním týdnu nás doma čeká opravdová špička soutěže, série s Libercem, Kometou i Hradcem nás kvalitně prověří. Věřím, že jsme dobře nachystaní," řekl trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Liberec má deset kol před koncem základní části na Oceláře k dobru čtyři body. Případný úspěch pod Javorovým by mohl být pro Bílé Tygry zásadním krokem k zisku Prezidentského poháru.

"Pořád zbývá deset zápasů do konce základní části. Ve hře je třicet bodů a v Třinci se také může náš náskok hodně rychle ztenčit. Hlavně musíme pokračovat ve výkonech, které jsme předváděli před reprezentační pauzou. A sbírat body. Máme to jen ve svých rukou," uvedl reprezentační útočník Radan Lenc.

Plzeň již byla po Švédských hrách v akci a v pondělí zvítězila na ledě Sparty v dohrávce 4:3. Posílila tím své postavení mezi vedoucím kvartetem.

A nyní má další příležitost, neboť Ostravané jsou pátí, mají odehrán o zápas víc a na Indiány ztrácejí sedm bodů.

"Pro nás je hlavní předvádět dál dobré výkony, s nimi pak přijdou i body," podotkl kouč Ladislav Čihák.

Vítkovicím se poslední dobou příliš nedaří venku. I proto, že tam z posledních šesti utkání jen jednou vyhrály, jim odskočila špička tabulky.

"Víme, že Plzeň je aktuálně ve výborné formě a že se dotahuje na vedoucí týmy v tabulce. Bude to těžká bitva, ale každý bod se počítá a my pro úspěch boje o šestku musíme sbírat bodíky," řekl kouč Jakub Petr.

Poslední Pardubice ztrácejí před duelem se Spartou osm bodů na Chomutov. "Sparta je venku silnější jak doma. My se chceme pokusit navázat herně na poslední zápasy, v nichž jsme obdrželi do dvou branek. Další metou je zlepšení koncovky, tudíž vstřelit víc branek, než obdržíme," uvedl trenér Ladislav Lubina.

Sparta se po dvou domácích porážkách s Plzní představí třikrát venku. V náročném programu čtyř zápasů v sedmi dnech bude pokračovat v Pardubicích.

Poslední Dynamo na konci prosince dokázalo na ledě Pražanů vyhrát, i proto si kouč Uwe Krupp uvědomuje, že jeho tým čeká náročný zápas.

"Z poslední porážky jsme zklamaní, ale musíme koukat dopředu. Čeká nás těžké utkání. Musíme udělat méně chyb," řekl Krupp po pondělním nezdaru.

Olomouc se před pauzou vzchopila. Třemi výhrami si znovu udělala náskok na jedenáctý Zlín, a dokonce se vrátila do hry o šestku: na Brno ztrácí čtyři body. Hradec Králové načne na Hané blok čtyř venkovních duelů po sobě.

"Dobře jsme si odpočinuli, ale už stačilo. Těšíme se na zápas. Olomouc se stejně jako my snaží hrát aktivní hokej. My chceme zabojovat o co nejlepší místo pro play-off a potvrdit výkony ze sezony," řekl útočník Lukáš Cingel.

Zlín potřebuje nutně porazit dvanácté Karlovy Vary. Zatímco hosté ztrácejí na desátý Litvínov už 16 bodů, Berani jen pět. Jasným úkolem je prodrat se do předkola play-off.

"V závěru sezony se stírají rozdíly mezi zápasy venku a doma. My jsme povzbuzeni výhrou v Hradci, kdy jsme otočili stav z 0:3 na výhru v nájezdech, to nám přidá na sebevědomí," řekl zlínský trenér Robert Svoboda.

Utkání Chomutov - Litvínov
zdroj: ČTL autor: Hájek Ondřej

Chomutov před pauzou v šesti vystoupeních po sobě nebodoval. Hostující Litvínov může v derby upevnit, či vylepšit svou pozici.

"Když polovinu zbývajících zápasů vyhrajeme, měli bychom být v desítce. Pevně věřím, že to zvládneme," uvedl bek Chemiků Marek Trončinský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články