Hlavní navigace

Otevírání dat je týmová hra. Čtvrté Open Data Expo bude bourat bariéry

13. 2. 2019

Sdílet

Brno - dataweb - otevřená data

Čtvrtý ročník konference a veletrhu otevřených dat Open Data Expo proběhne 4. března v pražském Centru architektury a městského plánování (CAMP).

Letošní ročník má podtitul „Breaking Down the Walls“ a zaměří se na bourání bariér mezi organizacemi, které otevřená data publikují, a jejich potenciálními uživateli. „Otevírání dat je totiž týmová hra. Abychom na konci mohli být všichni vítězové, musíme na otevírání a využívání dat pracovat společně,“ vysvětlují téma organizátoři akce.

Účastníci vyslechnou prezentace a budou debatovat ve dvou tematických blocích. První se jmenuje „Otevřená data a soukromý sektor: Jak může byznys sdílení dat pomoct a jak z nich profitovat“ a druhý „Otevřené Digitální Česko: Jak se instituce otevírají občanům a sobě navzájem“.

Mezi vystavovateli ve veletržní části expa se představí Oddělení dat, analýz a evaluací města Brna, Český rohlas, Česká správa sociálního zabezpečení, Český statistický úřad, Český úřad zeměměřičský a katastrální, Královéhradecký kraj, Ministerstvo vnitra a Ministerstvo financí ČR, Nejvyšší kontrolní úřad a další instituce. Detailní program a jména vystupujících v konferenční části zatím organizátoři z Nadace OSF nezveřejnili.

Registrace na akci už jsou otevřené, stačí vyplnit webový formulář.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).