Je to už dlouho, co modelka Alena Šeredová odjela za lepší pracovní příležitostí do Itálie. I díky jižanskému vzhledu se jí tam podařilo prosadit v televizi. V roce 2002 získala v Itálii hned několik cen a stala se objevem místních televizí. V Itálii definitivně zakořenila, když se seznámila s brankářem Gigi Buffonem, kterého si později vzala a porodila mu dvě děti. 

181 centimetrů vysoká modelka se ještě rok po svatbě dušovala, že italské doklady nepotřebuje a o občanství nezažádala. „Jsem vdaná za Itala, mám tedy nárok na italské doklady, ale nechci je. Považuju se stále za Češku. A i moji synové jsou vychováváni po česku. V osm večer chodí spát," svěřila se tehdy magazínu Sedmička. Manželství sice skončilo kvůli brankářově nevěře, láska k Itálii ale Šeredovou nepustila.

Ve středu odpoledne se na svém instagramovém profilu pochlubila fotografií z italského úřadu, kde se nechala oficiálně prohlásit Italkou. „Dnes jsem složila přísahu věrnosti Italské republice. Jestli jsem dojatá? Ano. Zda tomuto aktu připisuju hodnotu? Rozhodně ano," úplně otočila modelka. 

K této úžasné zemi mě váže dlouhý příběh lásky – tady jsem našla lásku, přijetí, práci, přátelství. A tady jsem se stala mámou a tady také vychovám své děti."

„Jsem dnes velmi šťastná, a to protože ‚být italskou občankou‘ obohacuje to, že jsem ‚česká občanka‘. Integrace je bohatství, neocenitelná hodnota, kterou cítím, že svým způsobem reprezentuji a i do budoucna chci reprezentovat víc než kdy předtím," pokračovala brunetka, která po svém úspěchu na české soutěži krásy úspěšně reprezentovala zemi i na Miss World, kde se umístila na úžasném čtvrtém místě. 

„Potřebujeme si vyprávět, jak je důležité smazat každý druh ‚separace‘ a strachu z toho, co je očividně jiné. Dnes je den zamilovaných a láska je sjednocení. Díky, Itálie," dodala modelka, která si spolu s italským občanstvím ponechá i to české. 

VIDEO: Synové Aleny Šeredové a čeština? Babička s dědou musejí mít tlumočníka!

Video
Video se připravuje ...

Synové Aleny Šeredové a čeština? Babička s dědou musejí mít tlumočníka! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
78 fotografií